Adana'da 91 yılın en sıcak günü: Termometreler 53 dereceyi gösterdi

Adana'da 91 yılın en sıcak günü yaşanıyor. Termometreler 53 dereceyi gösterdi. Sıcaklığın gölgede 45 dereceyi bulduğu kentte ateş başında çalışan işçiler, "Mangal başında sıcaklık 70-80 derece oluyor", "Biz bu sıcağa alıştık. Sıkıntı olmuyor ekmek parası için yapıyoruz" ifadelerini kullandılar.

Adana'da 91 yılın en sıcak günü: Termometreler 53 dereceyi gösterdi
03 Eyl 2020 16:15:32

Yaz mevsiminde yüksek sıcaklıkların etkisini gösterdiği Adana'da 91 yılın en sıcak eylül ayı yaşanıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sitesindeki verilere göre bugün 14:00’te gölgede hava sıcaklığı 45 derece ölçüldü. Termometreler ise 53 dereceyi gösterdi.

Dışarıya çıkmak zorunda kalan ancak sıcaktan bunalan bazı vatandaşlar da parklardaki ağaç gölgelerinde dinlenip el ve yüzlerini yıkadı. Bazı vatandaşlar ise parktaki gölgelik alanlarda uyuyarak vakit geçirdi. Sıcakta çalışmak zorunda kalanlar ise zorlu mesailerine devam ediyor.

Kentte kebapçılar kömür ateşinde mangal başında 70-80 dereceyi bulan sıcaklıkta işlerini büyük bir özveriyle yapıyor. Fırıncılar ise odun ateşinde 80 dereceyi geçen sıcaklıkta çalışıyor. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin asfalt işçileri de 160-170 dereceyi bulan asfalt sıcağında işlerini ara vermeden sürdürüyor.


Etiketler:   Adana sıcaklık


0 Yorum

Yorum Yaz