Adanalı Furkan Gönüllülerinden Polis Müdahalesinin Ardından Basın Açıklaması

Furkan Vakfı Gönüllüleri, polis müdahalesi sebebiyle vakfın merkez binası önünde gerçekleştiremedikleri basın açıklamasını Adana 5 Ocak Meydanında gerçekleştirdi.

Adanalı Furkan Gönüllülerinden Polis Müdahalesinin Ardından Basın Açıklaması
24 Kas 2019 18:19:46

Furkan Gönüllüleri, vakıf binası önüne gül bırakarak vakfın kuruluş yıl dönümü ve Alparslan Kuytul Hocanın mahkemesini konu alan bir basın açıklaması gerçekleştirmek istemişti.

Ancak gül bırakılmasına dahi tahammül edemeyen Adana Emniyeti önce gönüllüleri polis çemberine aldı. Daha sonra fiili ve sözlü müdahalede bulunarak vatandaşları Furkan Vakfı merkez binası önünden uzaklaştırdı.

Polis müdahalesi esnasında gözlükleri kırılan vatandaşlar olduğu gibi yere düşüp üzerinden geçilen vatandaşlar da oldu. Polisin sürekli bağırarak hakaretler ve küfürler savurarak yaptığı sert müdahale amatör kayıtlara yansıdı.

Ayrıca, gönüllülerin vakıf binasına bıraktıkları güller ise bazı polis memurlarınca koparılıp yere atıldı.

Anayasal hakları olan basın açıklamasını kullanmakta kararlı olan vatandaşlar bu kez de şehrin merkezi noktalarından 5 Ocak Meydanında bir araya geldi.

Kadın erkek onlarca kişinin katılımıyla gerçekleşen basın açıklamasında Furkan Vakfının 25. Kuruluş yıl dönümü ve Alparslan Kuytul Hocanın yaklaşan mahkemesi konu edindi.

Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşen açıklamada kayyım yönetimi altında olan Furkan Vakfı'nın İslami faaliyetlerden men edilmesine ve 600 günü aşkın bir süredir kapısına kilit vurulmasına dikkat çekildi.

Alparslan Hoca'nın 5 Aralık 2019 'da görülecek mahkemesine de değinilen açıklamada, siyaset değil adalet çağrısı yinelendi.



Resim

Resim

Resim


Resim

Resim

Resim

Resim



0 Yorum

Yorum Yaz