Aif France iflasın eşiğinde

Fransız havayolu şirketi Air France, küresel salgın nedeni ile iflasın eşiğine geldi. Borcu 11 milyar dolara ulaşan şirketi kurtarmak için Avrupa Birliği devreye girdi.

Aif France iflasın eşiğinde
05 Nis 2021 19:38:19

Aif France iflasın eşiğinde. Artan koronavirüs vakaları nedeniyle 3’üncü kez tam karantinaya giren Fransa’da, ekonomik kriz en çok havayolu şirketlerini vurdu.

Borcu 11 milyar dolara ulaşan ülkenin en büyük havayolu şirketi, çöküşün eşiğine geldi. Şirketi kurtarmak için Avrupa Birliği devreye girdi.

Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, şirkete maddi yardım yapılması için Avrupa Birliği Komisyonu ile anlaşma yapıldığını açıkladı. Maire, mali desteğin ne kadar olacağının ise henüz netleşmediğini söyledi. 

87.4 milyon yolcu kapasitesiyle Air France, Avrupa’nın en büyük havayolu şirketleri arasında yer alıyordu. Şirket, Kovid-19 salgının etkisiyle 2020'de 7,1 milyar avro zarar etti. Fransa Hükümetinin, 7 milyar avroyu bulan destek paketleri şirketi kurtarmaya yetmedi.  Şirketin cirosu 2020'de bir önceki yıla kıyasla yüzde 59 azaldı.



0 Yorum

Yorum Yaz