Ailesi Mustafa Yılmaz’ı soruyor: 7 aydır kayıp, nerede?

7 aydır kayıp olan Mustafa Yılmaz’ın eşi ve ailesi sesini duyurmak için oturma eylemi yapmak istediler. Ne eyleme ne de basın açıklamasına müsaade etmeyen emniyet mensuplarının “onlar hain, yurt dışına kaçtı” yorumunda bulunması tepkiye sebep oldu.

Ailesi Mustafa Yılmaz’ı soruyor: 7 aydır kayıp, nerede?
24 Eyl 2019 21:08:26

Ankara’da kaçırılan ve kendisinden 7 aydır haber alınamayan Mustafa Yılmaz’ın bugün doğum günü. Eşi Sümeyye Yılmaz kayınbabası ve kayınvalidesi ile günün anlamı sebebiyle 7 aydır haber alamadıkları Mustafa Yılmaz için Ankara Sakarya Caddesinde oturma eylemi yapmak istedi.

Emniyet mensuplarının eyleme izin vermemesi üzerine basın açıklamasında bulunmak isteyen Sümeyye Yılmaz, yine müsaade edilmeyerek yanındaki bir arkadaşı ile beraber gözaltına alındı.

Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun da destek olmak için hazır bulunduğu alanda polis ile anlaşma yolu aranırken bir memurun Mustafa Yılmaz için “onlar hain, yurt dışına kaçtı” ifadesini kullanması ise tepkiye sebep oldu.

Eyleme destek olmak için gelen Ömer Faruk Gergerlioğlu, açıklama yapmak istediği sırada bir polis amiri kaçırılan Mustafa Yılmaz için, “Adam hain yurt dışına kaçtı” ifadesini kullandı.

Polis amirinin iddiası üzerine Gergerlioğlu, şunları söyledi:

“Kaçtı diyorsunuz ama biz 7 aydır Yılmaz’ı arıyoruz. Demek ki siz nerede olduğunu biliyorsunuz. Daha önce de kaçtı dediğiniz kişiler Ankara Emniyeti’nden çıktı. Mustafa Yılmaz 7 aydır kaçırıldı ve eşi açıklama yapmak istiyor. İçişleri Bakanına defalarca kaçırılan insanları sordum bana cevap vermedi. AİHM İçişleri Bakanlığına Mustafa Yılmaz nerede diye soru sordu, cevabı verilemiyor. Hakkında hüküm verilmemiş olan biri için hain denilemez. 7 aydır haber alınamayan birinin yurtdışına kaçtığını siz nereden biliyorsunuz? Demek ki siz Mustafa Yılmaz’ın nerede olduğunu biliyorsunuz? Ben Meclis’te de sordum, Adalet Bakanına da sordum, o nerede olduğunu bilmiyor. Eğer siz biliyorsanız gidin bakanınıza da söyleyin.”

Mustafa Yılmaz adlı hesaptan yapılan paylaşımda, "Bugün Sakarya Caddesi'ne geldik. Eşimin anne babasını caddeye girmeden gözaltına aldılar. Şimdi de beni ve @Melekcetinkay76 gözaltına aldılar. Sadece basın açıklaması ile beraber oturma eylemi yapacaktık. Ona bile tahammülleri yok" ifadeleri kullanıldı.

Fizyoterapist Mustafa Yılmaz 18 Şubat 2019’da Siyah Transporter ile kaçırıldı. Kendisinden 7 aydır haber alınamıyor. Daha öncesinde de kaçtığı iddia edilen kayıp 6 kişiden 4’ünün aylar sonra Ankara Emniyetinde olduğu açıklanmıştı. Ancak tüm başvuru ve çabalara rağmen Mustafa Yılmaz’ın nerede olduğu hakkında hala bir açıklama yapılmadı.



0 Yorum

Yorum Yaz