AK Parti’den ‘OHAL yasası’ savunması: Tehdit henüz geçmiş değil

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Meclis’e sunulan torba yasa teklifinde OHAL sonrası uygulamalarının üç yıl daha uzatılmasına ilişkin, “Tehdit henüz geçmiş değil” dedi.

AK Parti’den ‘OHAL yasası’ savunması: Tehdit henüz geçmiş değil
11 Tem 2021 14:18:44

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, partisinin Meclis’teki çalışmalarına ilişkin açıklama yaptı. OHAL kararnameleri uygulamasının üç yıl boyunca devam etmesini öngören, AK Parti’nin Meclis Başkanlığı’na sunduğu ekonomiye ve kamuda çalışanlara ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifine de açıklamasında değinen Turan, “Karşımızda neredeyse 50 yıllık sinsi ve kripto bir örgüt var. Bu örgütle mücadelenin nihayete erdirilmesi, tüm tehditlerin ortadan kaldırılması, yeniden yapılanmalarına izin verilmemesi için bu adımlar gerekli. Tehdit henüz geçmiş değil” dedi.

TURİZM TEŞVİK KANUNUNA İLİŞKİN TEKLİFİN GÖRÜŞÜMESİ PLANLANIYOR

Meclis’te, turizm teşvik kanununa ilişkin teklifi görüşmeyi planladıklarını ifade eden AK Partili Turan, turizm sektörünün salgın koşullarında ayakta kalabilmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Turizme ilişkin kanun teklifiyle, turizm sektörüne yönelik yapılacak düzenlemelerle turistik tesislerin, otellerin, turizm sektörünün kalitesinin artırılmasının amaçlandığını belirten Turan şunları belirtti:

“Teklif; Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca uygun görülen kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgeleri veya turizm merkezlerinde, özel sektör katılımıyla ‘turizm hizmetleri yönetim birliklerinin’ kurulması, lüks kampçılığın yasal altyapısının oluşturulması, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ruhuna uygun olarak bürokratik işlemlerin azaltılması, yetki çakışmasından kaynaklı yatırımcıların mağduriyetinin giderilmesi ve jeotermal kaynakların turizm amaçlı kullanımına yönelik düzenlemeler içeriyor.”

‘YENİDEN YAPILANMALARINA İZİN VERMEMEK İÇİN BU ADIMLAR GEREKLİ’

AK Partili milletvekillerinin TBMM Başkanlığı’na sunduğu, ekonomiye ve kamuda çalışanlara ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifinin komisyonda görüşülmesinin tamamlanmasının ardından Meclis Genel Kurulu’nda görüşmeyi planladıklarını belirten Turan, teklifin içeriğine dair de açıklamalarda bulundu.

Köy korucularının aylık ücretlerinin asgari ücretin altına düşmesi halinde farkın tamamlanması, 2020 yılında meydana gelen depremlerde binaları zarar görenler için destek verilmesi ve OHAL Kararnameleri’nin üç yıl daha uzatılmasını öngören teklife dair Turan, 'FETÖ’yü işaret ederek “Tehdit henüz geçmiş değil” dedi ve şunları söyledi:

“Teklifle, terör örgütleriyle mücadele kapsamında kamu görevlilerinin görevden uzaklaştırılması, ihracı, mesleğe ilişkin unvanların kullanılmaması, savcılık ve adli makamların istisnai yetkilerinin uzatılması gibi birtakım tedbirlere ilişkin düzenlemelerin süresinin ihtiyaca binaen 3 yıl daha uzatılması amaçlanıyor. AK Parti olarak, her zaman haktan, hukuktan ve adaletten taraf olduk. Toplumda büyük tahribatlar oluşturan, hain darbe girişiminde büyük bedeller ödememize neden olan FETÖ’yle mücadelede dahi adaletten ayrılmadık. Perşembe günü, 15 Temmuz Hain FETÖ Darbe Girişimi’nin 5. yılı. Bizler de isterdik ki, bu teklifte zaruri olarak hayata geçen bu hükümler olmasın. Ancak karşımızda neredeyse 50 yıllık sinsi ve kripto bir örgüt var. Bu örgütle mücadelenin nihayete erdirilmesi, tüm tehditlerin ortadan kaldırılması, yeniden yapılanmalarına izin verilmemesi için bu adımlar gerekli. Tehdit henüz geçmiş değil. Tüm partilerden beklentimiz bu hassasiyetle, sağduyuyla meseleye yaklaşmaları ve gerginlikten uzak bir biçimde görüşmelere katkı sunmalarıdır.”

MECLİS’İN 1 EKİM’E KADAR TATİLE GİRMESİ BEKLENİYOR

Turizm teşvik kanunu teklifi ve torba kanun teklifinin Genel Kurul'da görüşülmesinin ardından Meclis'in 1 Ekim'e kadar tatile girmesi bekleniyor. 



0 Yorum

Yorum Yaz