Akar'dan S400 açıklaması: Bu sistemle NATO'dan uzaklaşmıyoruz

Test edilen S400'ler ile ilgili konuşan Milli Savunma Bakanı Akar "Bu sistemin tedariki, deneme ve sistem kontrolleri Türkiye için NATO’dan uzaklaşmak anlamına gelmemektedir" dedi.

Akar'dan S400 açıklaması: Bu sistemle NATO'dan uzaklaşmıyoruz
24 Eki 2020 15:06:20

Test edilen S400'ler ile ilgili konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar "Bu sistemin tedariki, deneme ve sistem kontrolleri Türkiye için NATO’dan uzaklaşmak anlamına gelmemektedir" dedi. 

Akar, Kadir Has Stadyumu'nda AK Parti Kayseri 7. Olağan İl Kongresi'nde konuştu. 

Akar şunları kaydetti: "Tedarik ettiğimiz sistemin kontrol ve hazırlıklarına planlandığı şekilde devam ediyoruz. Bu sistemin tedariki, deneme ve sistem kontrolleri Türkiye için NATO’dan uzaklaşmak anlamına gelmemektedir."

Ermenistan'ın kanlı saldırıları ile ilgili Akar "Uluslararası kurumlar kalıcı barış ve istikrarın Ermenistan'ın işgal ettiği Azerbaycan'ın öz topraklarından çekilmesiyle sağlanacağını anlamalı" diye konuştu. 

ERDOĞAN'DAN S-400 AÇIKLAMASI

Cuma çıkışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan da  "S400'lerin Sinop'ta test edildiğine ilişkin bilgiler var. Konuya ilişkin değerlendirmeniz nedir?" şeklindeki soruya "Bu testler doğrudur yapıldı, yapılıyor ve Amerika'nın bu yaklaşımı kesinlikle bizi bağlamaz. Çünkü biz elimizdeki bu tür imkanların testini yapmayacağız da neyi yapacağız? Herhalde bunu da biz kalkıp Amerika'ya soracak değiliz. Dolayısıyla biz sadece S-400 değil, bunun dışında birçok hafif, orta, ağır silahlar bunların içinde Amerika'dan aldığımız birçok silahlar da var, bunların da testlerini yapıyoruz.

Bundan sonra da yine aynı şekilde yapmaya devam edeceğiz. Bu arada tabii Yunanistan'ın elinde S-300'ler var. Bırakın testleri, kullanıyor. Oraya böyle bir şeyi Amerika soruyor mu veya söylüyor mu? Yok. Yani burada özellikle Rusya'ya ait bir silah olması demek ki bu beyefendileri rahatsız ediyor. Biz kararlıyız, yolumuza da aynı şekilde devam ediyoruz" cevabını verdi. 

Pentagon Sözcüsü Jonathan Hoffman da "Savunma Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da teyit ettiği üzere Türkiye'nin 16 Ekim'de yaptığı S-400 hava savunma sisteminin testini en güçlü şekilde kınıyor" açıklamasını yaptı.




0 Yorum

Yorum Yaz