Akdeniz'de Son Haysiyet Parçası Da Boğuldu! Göçmen Cesedi Denizde Sürükleniyor

Akdeniz'de Libya, İtalya ve Malta arasındaki sularda batan bir bottaki mültecinin cansız bedenine, 3 ülke de müdahale etmedi. Duruma isyan eden Sea-Watch yardım kuruluşu, "Akdeniz'de son haysiyet parçası da boğuldu" dedi.

Akdeniz'de Son Haysiyet Parçası Da Boğuldu! Göçmen Cesedi Denizde Sürükleniyor
19 Tem 2020 20:23:59

Akdeniz'in ortasında bir botta sıkışan göçmenin cansız bedeni, iddiaya göre iki haftadan uzun bir süredir denizde sürükleniyor.


Libya açıklarında kısmen batmış botun görüntüsü, Sea-Watch yardım kuruluşu tarafından paylaşıldı. Sea-Watch'un hava aracı tarafından tespit edilen bottaki göçmenle ilgili Libya, İtalya ve Malta'ya 4 kez bildirilmesine rağmen 3 ülkeden de müdahale gelmediği belirtildi. Örgüt, göçmenin kimliğinin ve nereden geldiğinin bilinmediğini, aynı botta hayatını kaybeden başka insanların da olabileceğini vurguladı.

Sea-Watch ekibi, "İnsanların Akdeniz'i geçerken ölmesi, Avrupa'nın etrafına kale inşa etmesinin bir sonucudur" dedi. Göçmenin cansız bedeninin denizden alınmamasının Avrupa Birliği'nin kalan son haysiyet parçasının da bu insanlarla birlikte Akdeniz'de boğulduğu anlamına geldiği ifade edildi.



0 Yorum

Yorum Yaz