Akif Beki: "Emniyet hesabının ilk skandalı değil bu"

Akif Beki, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan sosyal medya paylaşımlarına tepki göstererek "Laf sokuşturmalar için, oranın doğru yer olmadığını söyleyecek bir devletli çıkmayacak mı!" dedi.

Akif Beki: "Emniyet hesabının ilk skandalı değil bu"
24 Mayıs 2022 09:58:00

Akif Beki, son günlerde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan sosyal medya paylaşımlarına tepki gösterdi. Karar yazarı Beki, bugünkü köşe yazısında Ankara ile Washington arasında yaşanan “uyarı” krizine ilişkin olarak yazdı.

Beki, krizi şöyle özetledi:

Emniyet Genel Müdürlüğünün Twitter hesabını ciddiyete davet etmenin de sırasıdır. ABD Ankara Büyükelçisi Flake, Dışişleri’ne çağrılmış. CHP’nin Maltepe mitingiyle ilgili kendi vatandaşlarına yaptıkları güvenlik uyarısına, günler sonra tepki iletilmiş. Okuyoruz ki... “Siyasi parti mitinglerinin Türk demokrasisinin köklü bir geleneği” olduğu, “mitingin dün sorunsuz geçtiği ve bir olayın yaşanmadığı”, Flake’e söylenmiş.
Polisin güvenlik önlemleriyle ilgili “asılsız çıkan iddiaları” için Büyükelçi’ye, “sanki Türkiye’de özel bir problem varmış izlenimi yaratılması kabul edilemez” denmiş. Ve ‘polisin orantısız güç kullanımı sizde olmuyor mu, önce kendinize bakın, bu tür uyarılarda özen bekliyoruz’ yollu ayar verilmiş. Buraya kadar makul ve klasik... Fakat Dışişleri, hızını alamayıp misilleme amaçlı bir de güvenlik uyarısı yayınladı. “Geçmiş polis müdahalelerinde gerçek mermi, biber gazı, şok tabancası kullanıldığı unutulmamalı; büyük gösterilerden kaçının” tarzında bir uyarıydı. Yetmezmiş gibi, ABD’deki Türk vatandaşlarına yönelik bu uyarıyı, Emniyet’in Twitter hesabı da paylaşmasın mı!

"EMNİYET HESABININ İLK SORUMSUZLUK SKANDALI DEĞİL BU"

"Emniyet hesabının, üstüne vazife olmayan işe karıştırıldığı ilk sorumsuzluk skandalı değil bu. Son da olacağa benzemiyor" diyen Beki, şu eleştirilerini dile getirdi:

Aynı hesaptan, Emniyet’in siyasi tartışmalara sokulduğu, eski bir polis müdürüne düpedüz hakaret edildiği de görüldü. Emniyet gibi yüksek disiplin ve sorumluluk bilinci gerektiren bir kurumun sosyal medyasından söz ediyoruz. Trol sululuğu veya laçkalığının zerresini bile  kaldırmayacak bir hesap güya...Bu tür laf sokuşturmalar için, oranın doğru yer olmadığını söyleyecek bir devletli çıkmayacak mı!


0 Yorum

Yorum Yaz