Akit Yine Safını Belli Etti!

Akit safını belli etti! Yaptığı mesnetsiz haberlerle ve Müslümanların aleyhine yaptığı yayınlarla gündeme gelen Akit, Alparslan Hoca hakkında attığı son manşetle kara propagandasına ara vermediğini gösterdi.

Akit Yine Safını Belli Etti!
06 Şub 2021 14:02:13

Yandaş medyanın başını çeken Yeni Akit, Alparslan Kuytul Hoca’nın aleyhine yaptığı asılsız haberleriyle Müslüman düşmanlığı yapmaya devam ediyor! Alparslan Hoca’nın, Boğaziçi olaylarıyla ilgili açıklamasını çarpıtarak Gençlerin Ateist ve Lgbt+ olabileceğini savunduğu, imalı manşeti ile bir kez daha akılları dumura uğrattı.

“Kayyum rektör olma! İstifa et, kahraman rektör ol!”

Cumurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversite’sine yapılan rektör ataması sonrası Boğaziçili öğrenci ve akademisyenlerin “Kayyum rektör” olarak nitelendirdikleri Mehmet Bulu’yu protestoları başlamıştı. Hala süregelen eylemleri destekleyen ülkedeki birçok kesim, öğrenci ve akademisyenlerin yanında yer aldı.

Furkan Tv youtube kanalında “Gündeme İslami Bakış” adlı programa katılan Alparslan Kuytul Boğaziçi Üniversitesi ile ilgili kendisine yöneltilen soruya; Bu yapılanın, ülkenin diktatörlüğe götürülme süreciyle bağlantısı olduğunu, seçimlerle belirlenmesi gereken rektörlerin daha önce vakıf veya belediyelere yapıldığı gibi kayyum atanarak belirlenmesine tepki göstererek ülkenin gitgide seçimlerin ve mahkemelerin olmadığı bir ülke haline getirilmeye çalışıldığını vurguladı. Ayrıca Boğaziçi Üniversitesinin kapısına kelepçe vurulduğunu gösteren fotoğrafın tarihe geçeceğini belirten Alparslan Hoca yıllardır yinelediği, polisin gitgide daha da sertleştiğini ve ülkenin polis devleti yapılmak istendiği sözlerini hatırlattı. Son olarak Melih Bulu’ya “Kayyum rektör olarak tarihe geçme, kahraman rektör olarak tarihe geç” diyerek istifa çağrısında bulundu.

Artık Tutmuyor!

Yeni Akit, yıllardır yaptığı hayırlı hizmetleriyle İslam’ın değerlerini savunan ve davet vazifesine devam eden Alparslan Hoca’ya karşı sürdürdüğü iftira kampanyasına bir yenisini daha ekledi.

Kayyum rektörü protesto eden öğrenciler arasına katılan bir grup eylemcinin Kâbe’ye hakaret eden ve LGBT+ bireyleri destekleyen tutumları ile göstericiler ve olay farklı bir noktaya çekilmeye çalışıldı. Toplumda infiale doğru giden kargaşayı fırsat bilen Akit’in yaptığı asparagas haberde, Alparslan Hoca’nın söz konusu açıklamasında; Kâbe’ye hakaret edenlere hoşgörülü olunması gerektiğini savunduğunu imaları tam anlamıyla fecaatti. Alparslan Hoca’nın yaptığı açıklama Kâbe’ye yönelik hakaret olayından önce gerçekleşmişti.

Olaylar üzerine Furkan Vakfı Gönüllüleri saflarını belli eden açıklamada bulunarak tetikçi medyanın bir itibar kumpasını daha gün yüzüne çıkardı.

Furkan Gönüllülerinden açıklama: “Bizim safımız belli, ya sizinki?”

Furkan Gönüllüleri de yani akit gazetesinin bu algı operasyonuna sert bir dille cevap verdi. Sosyal medya paylaşımlarında “Bizim safımız belli ya sizinki” diye soran gönüllüler, Yeni Akit’in ‘İslam’ kisvesi altında yaptığı İslam düşmanlığına dikkat çekti. Gönüllüler tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kaydedildi;

“Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin yaptığı haklı açıklamalara, izleyen her vicdanlı ve aklı selim insan hak verecektir. Akit gazetesinin bu absürt haberi tamamen kendi kinlerinden ve hakikat görmezliklerinden kaynaklanmaktadır. Alparslan Hoca, yaptığı bu açıklama ile hakikatin, adaletin safında olduğu göstermiştir.”

‘Görüşlerin farklılığı mücadeleyi yanlış yapmaz!’

Alparslan Hoca, yaptığı konuşma esnasında; “O gençlerin görüşleri farklı olabilir; ateist de olabilir, solcu da olabilir, LGBTİ de olabilir. Ama bu verilmesi gereken bir mücadeledir. Mesele Boğaziçi Üniversitesine “Kayyum rektör” atanması meselesi değildir, mesele Türkiye’nin diktatörlüğe götürülmesi meselesidir” ifadelerini kullanmıştı. Olay üzerine açıklamada bulunan Gönüllüler; “Bu gayet makul ifadelerin bahsedilen görüşleri meşru görmek olmadığı açıktır ancak AKİT, özellikle bunu gündeme getirerek itibara kast etmek istemiştir” cümlelerini kaydetti.

FURKAN GÖNÜLLÜLERİNDEN CEVAP

 Furkan Gönüllüleri resmi hesaplarında Akit Gazetesine cevap verdi: Bizim safımız belli ya sizin!



0 Yorum

Yorum Yaz