AKP Hükümetini Kınıyoruz!

İskenderun konferansımızın Kaymakamlık tarafından iptali üzerine, en doğal hakkımız olan BASIN AÇIKLAMASI yapmamızı engellemek için, başta AKP’li yetkililer olmak üzere; “yolları kapatma, şehirler arası yollarda katılımcıların araçlarını bağlayarak halkımızı mağdur etme, toplanan kalabalığa TOMA ile müdahale etme emri veren ve bu tatsız olaya sebep olan tüm yetkilileri şiddetle kınıyoruz.

AKP Hükümetini Kınıyoruz!
30 Mayıs 2016 18:26:49

Furkan Vakfından AKP Hükümetine Kınama;

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı olarak İskenderun’da İsa Taş Plaza Düğün Salonunda 29 Mayıs 2016 Pazar günü düzenleyeceğimiz “İstanbul’un Fethi ve Fetih Nesli”  konulu konferansımızı güvenlik gerekçesi ile iptal edildi.

11.05.2016 tarihinde Kaymakamlığa verilen müracaat kabul edilerek konferans yapılmasına izin verilmişti. İznin ardından Furkan hareketi mensupları on binlerce el ilanı ve afiş bastırarak gece gündüz yoğun çabalarla konferansı halka duyurmaya çalıştılar.

İzin vermiş olmalarına ve gerekli tüm masraflar yapılmış olmasına rağmen konferans öncesinde kardeşlerimizin emeğini boşa çıkarmak için çabalayan AKP’li İskenderun Belediyesini, izinli konferansın el ilanını dağıttıkları için kardeşlerimizi darp eden, yüzlerine biber gazı sıkan ve gözaltına alan emniyet mensuplarını şiddetle kınıyoruz.

Ayrıca bu iptal üzerine en doğal hakkımız olan basın açıklaması yapmamızı engellemek üzere; “yolları kapatma, şehirlerarası yollarda katılımcıların araçlarını bağlayarak halkımızı mağdur etme, toplanan kalabalığa TOMA ile müdahale etme emri veren ve bu şekilde; Alparslan Kuytul Hocaefendi ile birlikte birçok kardeşimizin maddi manevi zarar görmesine yol açan, başta AKP’li yetkililer olmak üzere bu tatsız olaya sebep olan tüm yetkilileri şiddetle kınıyoruz.

 



0 Yorum

Yorum Yaz