Almanya'da "Kur'an'a Hakarete Sessiz Kalın" Çağrısı!

Almanya'da Arapça altyazılı olarak hazırlanan videoda, Arapların uyum sağlaması için mesajlar verilirken Kur'an-ı Kerim hakkında espri yapılırsa buna tahammül etmeleri gerektiği öğütlendi.

Almanya'da "Kur'an'a Hakarete Sessiz Kalın" Çağrısı!
04 Eki 2015 13:52:36

Almanya'da özel haber televizyon kanalı n-tv tarafından, Arap mültecilere hitaben hazırlanan ve Constantin Schreiber isimli bir moderatör tarafından sunulan video yayınında, Kur'an-ı Kerim hakkında şaka yapıldığında buna tahammül etmeleri gerektiği ifade edildi.

Arapça ya da Arapça altyazı ile Almanca olarak sunulan video mesajlarının ikincisinde Alman Federal Anayasası, din özgürlüğü, fikir ve toplanma özgürlüğü üzerinde duruldu. Kısa video programına katılan Hristiyan Demokratlar Birliği Partisi CDU'dan Jens Spahn, gelen mültecilere kalpten hoşgeldiniz dediklerini ifade ederek, buraya kaçanlara barınma imkanı vereceklerini söyledi. Ancak burada hukuka ve anayasaya uygun yaşamaları gerektiğini belirtti.

Spahn, nasıl kendisi Katolik bir Alman olarak dini hakkında yapılan espri ve şakalara katlanıyorsa, birisi Kur'an-ı Kerim hakkında espriler yapsa, buna da katlanmak gerektiğini öne sürdü.



0 Yorum

Yorum Yaz