• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Alparslan Hoca 15 Temmuz Darbesine Destek Verdi mi? Av. Adem Tural 'Sınırsız' Programında Açıkladı!

Alparslan Hoca 15 Temmuz Darbesine Destek Verdi mi? Av. Adem Tural 'Sınırsız' Programında Açıkladı!

Adem Özköse’nin “Sınırsız” programına konuk olan Av. Adem Tural, Alparslan Hoca hakkındaki; ’15 Temmuz darbesine destek verdi’ iftirasının gerçek boyutunu anlattı.

Alparslan Hoca 15 Temmuz Darbesine Destek Verdi mi? Av. Adem Tural 'Sınırsız' Programında Açıkladı!
28 Tem 2019 13:01:55

Alparslan Hocanın avukatı Adem Tural ve eşi Semra Kuytul, Adem Özköse’nin “Sınırsız” isimli programına konuk oldu. Adem Özköse’nin sorularını yanıtlayan Av. Adem Tural, “Alparslan Kuytul’un 15 Temmuz darbesine destek verdiği yönünde bir iddia var. Gerçekten böyle bir şey var mı?” sorusuna Alparslan Hocanın darbeyi ilk öğrendiği andaki sözlerini hatırlatarak cevap verdi.

Tural; Alparslan Hocanın darbeyi öğrendiğinde; “her ne kadar hükümeti eleştirsek de seçilmişlerin darbe ile devrilmesini istemeyiz” dediğini ve darbeden İslami faaliyetlerin zarar görmemesi için niyazda bulunduğunu belirtti. Ancak Alparslan Hocanın açıklamalarının tamamının değilde; “inşallah Müslümanların hayrına olur” cümlesinin kırpılıp medyaya yansıtılarak ‘darbe hayırlı olsun’ dediği yönünde algı oluşturulduğunu ifade etti.

Ayrıca Alparslan Hocanın darbe gecesi yaptığı açıklamada; "darbe ortamları karanlıktır. Belki bizi de tutuklayacaklar hakkınızı helal edin" dediğini ve darbeyi kınadığı için tutuklanacağını düşünürken darbeci olduğu iddiasıyla tutuklandığını söyledi.

Tural’ın açıklaması şu şekilde;



0 Yorum

Yorum Yaz