Alparslan Hoca Barış Akademisyenleri Hakkında Ne Demişti?

Bugün Anayasa Mahkemesi Barış Akademisyenleri hakkında hak ihlali kararı verdi. “Bu Suça Ortak Olmayacağız” başlıklı bildiri nedeniyle mesleklerinden ihraç edilen akademisyenler için Alparslan Hoca “Akademisyenlerin kaleme aldığı yazıyı beğenmeyebilirsiniz fakat her konuşanı susturmaya çalışmak adaletli bir yol değildir.” açıklamasında bulunmuştu.

Alparslan Hoca Barış Akademisyenleri Hakkında Ne Demişti?
26 Tem 2019 18:16:08

Barış akademisyenlerinin imzaladıkları bildiri sebebiyle ihraç edilmelerinin üzerine Alparslan Kuytul Hoca 2016'da kendisine yöneltilen soruda “Ben bu bildiriye imza atmam ama bu insanlar sadece biz bu suça ortak değiliz dediler. Bundan ötürü insan ekmeğinden edilir mi?” açıklamalarında bulunmuştu.

Anayasa Mahkemesi, “Bu Suça Ortak Olmayacağız” başlıklı bildiri nedeniyle mesleklerinden ihraç edilen, haklarında disiplin cezaları verilen, “terör örgütü propagandası” suçundan dava açılarak hapse mahkûm edilen ve bir bölümü cezaevine konulan akademisyenlerin bireysel başvurusunu bugün karara bağladı. AYM, 1128 imzayla açıklanan bildirinin ardından gelişen yaptırım sürecine maruz kalan akademisyenlerin bir bölümünün yaptığı başvuruyu ele aldığı toplantıda 'hak ihlali' kararı verdi.

Konuşmasında “Devletin devlet gibi davranması gerekir. Kim konuşursa muhakkak bir şey oluyor. Görevliyse görevinden alınıyor. Gazeteciyse televizyona çıkartılmıyor.” ifadelerini kullanan Alparslan Hocanın Barış Akademisyenleri hakkında yaptığı açıklamanın tamamı:



0 Yorum

Yorum Yaz