Alparslan Hoca: “Ebu Hanzala’ya kimseye yapmadıklarını yapıyorlar!”

Alparslan Hoca, Ebu Hanzala’ya “Silahlı terör örgüt kurma veya yönetme” suçundan 3. Kez 12 yıl 6 ay hapis cezası verilmesi hakkında değerlendirmede bulundu.

Alparslan Hoca: “Ebu Hanzala’ya kimseye yapmadıklarını yapıyorlar!”
17 Şub 2021 22:11:22

Alparslan Kuytul Hoca, Furkan Tv internet kanalında yayınlanan ‘Gündeme İslami Bakış’ programında, ‘Ebu Hanzala’ ismiyle tanınan Halis Bayuncuk hakkında “Silahlı terör örgüt kurma veya yönetme” suçundan 3. Kez 12 yıl 6 ay hapis cezası verilmesini değerlendirdi. Adalete hiçbir güveni kalmadığını belirten Alparslan Hoca, verilen karar hakkında şunları açıkladı.

‘Adalete Zerre Kadar Güvenim Kalmadı!’

“Vicdan ya vicdan! Bu kadar da zalimlik olmaz! Kimseye yapmadıklarını yapıyorlar. Bu ülkede nice teröristler var, terörist olduğu ispatlanmış insanlar var. Onlara bu kadar ceza verilmedi. Ben bu kişinin ne yaptığını, dosyasında ne yazdığını bilmiyorum, bu 3 tane 12,5 sene neye dayanarak verildi, bilmiyorum ama şimdiye kadar böyle bir terör eylemini duymadık. Eğer terör örgütü kurduysa herhalde haberimiz olurdu.

Yani bir eylemi olurdu, bir terör eylemi yaptıysa herkes bilirdi. Biz böyle bir şey bilmiyoruz. Her gün haberleri izliyoruz, şimdiye kadar onun yaptığına dair hiç bir şey duymadık. Fikirlerini, tekfirci yönlerini tabi ki kabul etmiyorum ama o ayrı bir mesele, bu ayr... Kime zulmederlerse ben zulme karşı gelmek zorundayım!

Bu kişi 37,5 sene hapis cezası almasını gerektiren ne yapmış olabilir? Daha yaşı kaç bunun? Daha genç birisi, ne yaptı da bu kadar hapis cezası verdiniz? Kaç kişi öldürdü bu adam? Biz böyle bir olay duymadık. Sadece iddia… “Silahlı terör örgütüne üye” İspatlandı mı? Artık bu ülkede hiçbir iddianameye ve verilen hiçbir hükme güvenimiz kalmadı. Adliye’ye güvenmiyoruz, verilen hükümlere de güvenmiyoruz.

Böyle bir ortam olduğu için bu verilen cezanın adaletli bir ceza olduğuna inanmıyorum. Çünkü benim hiçbir örgütle alakam olmadığı halde bana bile 4 örgütü yamalamaya çalışmadılar mı? Ben neden bu devletin verdiği hükme güveneceğim! Bu adliyeye ben neden güveneceğim ki? Güveni bitirdiler. Şimdi bu şahıs ile ilgili verilen bu hükme nasıl güveneyim? Bazı konularda fikrimiz farklı olabilir, farklı düşünüyoruz diye ben “Mutlaka yapmıştır” mı diyeceğim? Dinimi imanımı mı satacağım? 37,5 sene hapis almasını gerektiren bir eylemi olsaydı, herhalde herkes bilirdi. Adalete zerre kadar güvenim kalmadı. Verilen hiçbir hükme de inanmıyorum.  

Şu an bu şahsa 37,5 sene hapis veriyorlar. Bir bakmışsınız yarın devran değişmiş, tahliye olmuş veya beraat etmiş. Böyle bir rezalet! Çok insan için böyle oldu. Mesela adamla bir siyah gözlüklü uğraşıyor, ağır ceza alıyor, sonra o siyah gözlüklü herhalde makamından oluyor, biz tabi yukarılarda neler döndüğünü bilemiyoruz… O gidip yerine başkası gelince bakıyor ki bir şey yok, ortada bir suç yok, “Bırakın” diyor, bırakıyorlar. Bu kadar yıl hapis cezası almış olan insan, bir bakıyorsun 2 sene sonra çıkmış. Hani bu adam suçluydu? Bunun öyle çok örneği var ki… Adam, on tane ağır müebbetle yargılanıyor sonra beraat ediyor. Böyle saçma sapan bir durum var! Bu raporlara hiç güvenilmez. Emniyetin hazırladığı ya da bir yerden aldığı, savcıya verdiği o raporlara güvenilmez.

Alparslan Hoca'nın skandallarla dolu mahkemesinden yeni bir utanç: Adli tıp raporu kabul edildi! Alparslan Hoca'nın skandallarla dolu mahkemesinden yeni bir utanç: Adli tıp raporu kabul edildi!

Hüküm Doğru Olsa da, Zulmederek Adalete Olan Güvenimizi Bitirdiler!

Artık ülkede hiç kimsenin bu adalete güveni yok. Adalete güven %20’ye düşmüş diyorlar. Bence %20 de değil %5’tir de, onlar da adliyeye yolu düşmeyenlerdir.

Ben bu şahıs hakkında da verilen kararın adaletli olduğuna inanmıyorum. Çünkü binlerce insana haksızca böyle ağır cezalar verdiler. Bunun o kadar çok örneği var ki. Sonra bunların birçoğu beraat etti, yattıkları da öyle yanlarına kaldı. Ben 2 sene yattım, beraat ettim. Böyle bir ülke! Allah yardımcısı olsun. Fikirleri farklı olabilir ama bizim bildiğimiz kadarıyla kimseyi öldürmedi, “öldürün” de demedi. Böyle bir şeyini duymadık.

Görüşlerini anlattı. Görüştür, konuşmuş, kendi bilir. İfade hürriyeti tek bize değil ya da tek siyasilere değil, ona da ifade hürriyeti var. O da görüşünü söylemiş olabilir. Susturmak istedikleri insanlara böyle damga vuruyorlar. Belki zamanında o örgütlerle bir bağlantısı olmuş olabilir, bilemem. Bunlar gizli işler, varsa da onu biz bilemeyiz ama benim ülkede adalete güvenim kalmadığı için, olmasa bile var gibi hüküm verildiği için artık inanmıyoruz. Olsa da artık inanmıyoruz. Verilen hüküm doğru olsa da artık güvenimiz yok. Çünkü on binlerce insana zulmettiler ve güvenimizi bitirdiler. İnşallah; eğer yalansa, devran değişirse, onun da suçu yoksa suçsuzluğu ortaya çıkacaktır. 



0 Yorum

Yorum Yaz