Alparslan Hoca: Vatandaşına Zulmedenler Vatanı Seviyor Olamazlar

546 gündür haksız bir şekilde Bolu cezaevinde tutulan Alparslan Kuytul Hoca, önemli açıklamalarda bulunduğu 40. telefon ses kaydında vatan sevgisinden bahsedenlere değinerek “vatandaşına zulmedenler vatanı seviyor olamazlar” değerlendirmesinde bulundu.

Alparslan Hoca: Vatandaşına Zulmedenler Vatanı Seviyor Olamazlar
09 Ağu 2019 21:03:50

Tahliye edildikten saatler sonra siyaseten tekrar tutuklanan ve 546 gündür haksız bir şekilde Bolu cezaevinde tutulan Alparslan Kuytul Hoca, 40. telefon ses kaydında vatan sevgisinden bahsederek; "Vatan sevgisi vatandaşları sevmeyi gerektirir. Vatandaşına zulmedenler vatanı seviyor olamazlar. Her türlü zulmü yapanlar bunu vatan için yaptığını iddia ediyor." ifadelerine yer verdi. 

12 Nisan 2019 tarihli telefon konuşmasının ilgili bölümü;

GERÇEK VATAN SEVER KİMDİR?

Şimdi bazıları vatan sevgisinden bazıları da Allah sevgisinden bahsediyor. Namık Kemal’in vatan sevgisi ile ilgili bir sözü var; Vatan sevgisinden maksat toprağı değil onun üstünde yaşayan insanlara duyulan sevgidir.

 Ben de diyorum ki vatan sevgisi vatandaşları sevmeyi gerektirir. Vatandaşına zulmedenler vatanı seviyor olamazlar. Aynı şekilde Allah sevgisi de böyle. Allah sevgisi Allah’ın kullarını sevmeyi gerektirir. Allah’ın kullarına zulmedenler Allah’ı seviyor olamazlar. Yani herkes kendisinin ne kadar vatanı milleti sevdiğini şöyle bir kontrol etmeli. Buna göre bu ölçüye göre kendisini şöyle bir tartmalı. Ne kadar Allah’ı seviyoruz, ne kadar vatanı seviyoruz? Herkes kararını vermeli. Her türlü zulmü yapanlar bunu vatan için yaptığını iddia ediyor. Vatanın bekası için vatanın hayrı için. Halbuki vatana en büyük iyilik vatandaşların vatanına bağlılığını arttırmaktır, milletini sevmesini sağlamaktır. Nefret etmemelerini sağlamaktır. Kardeşliği tesis etmektir. 



0 Yorum

Yorum Yaz