Alparslan Hocanın Avukatından Karar Sonrası İlk Açıklama

Bugün gerçekleşen mahkemeden Alparslan Hoca ve Furkan Vakfı başkanı Ali Alagöz için tutukluluğun devamına karar verildi. Adliye çıkışı avukat Adem Tural açıklamada bulundu.

Alparslan Hocanın Avukatından Karar Sonrası İlk Açıklama
22 Ağu 2019 14:28:28

Bugün 3. Duruşması görülen Furkan Vakfı davası az önce sona erdi. Alparslan Hoca ve vakıf başkanı Ali Alagöz için tutukluluğun devamına karar verildi.

Adliye çıkışında açıklamada bulunan Tural şu şekilde açıklamada bulundu :

"Duruşma tarihinin adli tatile verilmesinin iyi niyetli olmadığını daha önce belirtmiştik bugün haklı olduğumuz ortaya çıktı. Alparslan Hocanın ve Ali Alagözün tutukluluğunun devamına karar verildi. Duruşma 6 Eylül tarihine ertelendi.Duruşmanın adli tatile verilmesini iyi niyetli olarak görmüyoruz. Alparslan Kuytul Hocaefendinin tutukluluk halini uzatmak için yapılmış bir hamle olarak görüyoruz. Daha önce çok defa dile getirdik. Bu hukuken verilmiş bir tutuklama kararı değildir. Alpaslan hoca siyaseten esir konumundadır. Ve bu esaretin biz er ya da geç biteceğini düşünüyoruz. Bu dosyanın suç dosyası değil bir sus dosyası olduğunu birçok defa dile getirdik. Bugün verilen tutukluluk halinin devamı kararı da bu kanaatimizi pekiştirmiş durumdadır. İnsanların bedenlerini esaret altına alabilirsiniz ama fikirlerini esaret altına alamazsınız."



0 Yorum

Yorum Yaz