Alparslan Hocanın Avukatının Emniyette Gördüğü Çirkin Muamelede Takipsizlik Kararı!

Ocak ayında Adana Emniyetinde maruz kaldığı sert müdahaleden şikayetçi olan Adem Tural, twitterda yaptığı paylaşımla; olay hakkında tarajikomik bir gerekçe ile takipsizlik kararı verildiğini duyurdu.

Alparslan Hocanın Avukatının Emniyette Gördüğü Çirkin Muamelede Takipsizlik Kararı!
12 Haz 2019 21:00:00

Alparslan Hocanın 25 Ocak gecesi tahliyesinden saatler sonra tekrar tutuklanarak emniyete götürülmesi üzerine avukatı Adem Tural, müvekkili hakkında bilgi almak için emniyete gitmiş ancak oradaki görevli memurlar tarafından ağır sözler ve fiziksel saldırıya maruz kalmıştı.

Görevini yerine getirmeye çalışan bir avukatın bu tarz çirkin bir muameleye maruz kalmasına sosyal medyada büyük tepki gösterilmiş ve barolardan kınama açıklamaları gelmişti.

Olayın ardından savcılığa suç duyurusunda bulunan Tural, açıklamasında “Maruz kaldığım durum olay yerinde bulunan kameralar incelendiğinde açık bir şekilde görülecektir” demişti.

Tural, bugün twitter hesabından yaptığı paylaşımla Adana Emniyeti önünde yaşadığı o olay hakkında takipsizlik kararı verildiğini duyurdu.

İncelenmesini talep ettiği kameralar hakkında, sabit kameranın teknik arıza sebebiyle olay gününde kayıt yapamadığını, hareketli kameraların ise kendisinin bulunduğu açıyı çekecekken bir anda yönünü değiştirdiği ve şiddete maruz kaldığı 25 saniye boyunca boş yolu çektiğinin tarafına bildirildiğini paylaşan Tural, "Tabi görüntü olsa gönderrlerdi silecek değiller ya" ifadesini kullandı.

Tural'ın olay hakkında yaptığı paylaşım sonrası, çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, takipsizlik kararına tepki gösterirken, kamera komedisine ise iğneleyici mesajlar gönderdi.

"Neyse ki Allah'ın kameraları herşeyi çekiyor, mahkeme'i kübra için" şeklinde tepkisel mesajların geldiği paylaşımın altına , bir sosyal medya kullanıcı ise kameralara kızarak "adaletsiz, kötü niyetli kamera! Nereyi çekmeyeceğini nasıl da biliyor! Hükümeti bu art niyetli kameralara karşı göreve davet ediyorum. Ülkece bozuk kamera ve kantarlardan bıktık artık " ifadelerini kullandı.

Alparslan Hocanın avukatının maruz kaldığı bu hukuksuzlukla ülkemizde sonu gelmez haksızlıklara bir yenisi daha eklenmiş oldu.

İşte Tural'ın konu hakkında yaptığı paylaşımlar ve gelen tepkilerden bazıları;

 


 

İlgili Haberler;

Alparslan Hoca'nın Avukatına Emniyette Yapılan Çirkin Muameleye Adana Barosundan Kınama!   Alparslan Kuytul Hoca’nın Darp Edilen Avukatı Suç Duyurusunda Bulundu

 

 



0 Yorum

Yorum Yaz