Alparslan Hoca'nın Mahkemesindeki Gizli Tanık Skandalı!

Geçen hafta tahliye olan Alparslan Kuytul Hoca, dün akşam katıldığı canlı yayında, mahkeme sürecindeki gizli tanık skandalını açıkladı. Tanık olmadığını beyan eden bir kişin tanık olarak gösterildiğini belirten Alparslan Hoca "beni bu tanık olmayan tanıkla(!) mahkum etmek istediler" dedi.

Alparslan Hoca'nın Mahkemesindeki Gizli Tanık Skandalı!
12 Ara 2019 09:48:13

Yargıda Tarihi skandal!

22 aylık tutukluluk sonrası geçen hafta tahliye edilen Alparslan Kuytul Hoca, TV5'te Yıldıray Oğur'un sunduğu Medya Analiz programında önemli açıklamalarda bulundu.

Canlı yayında yargı sürecine ilişkin önemli hususlara değinen Alparslan Hoca, yaklaşık iki yıl boyunca tutuklu yargılandığı dosyadaki önemli bir hukuki skandalı açıkladı.

'Başkasından Duydum' Diyen Gizli Tanık

Alparslan Hoca konuk olarak katıldığı canlı yayında, mahkemede gizli tanık olarak kabul edilen ve "Aralık" ismi verilen kişinin aslında tanık olmadığını mahkeme heyetine de açıkladığını söyledi.

Ellerinde bulunan emniyet raporlarında Aralık ismi verilen kişinin “ben tanık değilim başkalarından duyduğumu söylüyorum” ifadesinin bulunduğunu belirten Alparslan Hoca, “ Bu kişi en başta tanık olarak kabul edilmemiş ve emniyet raporunda evinin açık adresi yazılmış, besbelliki sonradan gizli tanık sıfatı verilmiş, gizli tanığın açık adresi yazar mı?” ifadelerini kullandı.

"Geçmişte de Benzer Skandallar Yaşandı"

5 Aralık’ta Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada da hakime “gizli tanık olmadığını ve başkalarından duyduğunu ifade eden birini dikkate aldıklarını açıkladığını” söyleyen Alparslan Hoca, yargıdaki bu skandalı geçmişte yaşanan bir başka skandala benzetti.

Geçmişte idam edilmek istenen ancak yaşı tutmayan bir gencin yaşının reşit olarak gösterilmesi gibi; tanık olmayan birinin de tanık olarak gösterildiğini; "eskiden yaşı küçük olan bir genci idam etmek için yaşı büyük gösterildiği gibi beni de mahkum etmek için tanık olmayan biri tanık olarak gösterildi" cümleleriyle ifade etti.

"Aleyhimizde bir tanık dahi bulamıyorlar"

Suç örgütü kurmak dosyası sebebiyle yaklaşık iki yıl tutuklu kaldığını ve ilgili dosyanın bu gizli tanık sebebiyle uzatıldığını hatırlatan Alparslan Hoca, "beni bu tanık olmayan tanıkla(!) mahkum etmek istediler" notunu düştü.

Katıldığı canlı yayında gizli tanık skandalını anlatan Alparslan Hoca, "Aslında tüm bunlar bizim temizliğimizi gösteriyor; 25 yıl boyunca aktif İslami faaliyetler yapan vakfın aleyhinde bir tane bile tanık bulamıyorlar” ifadelerini kullandı.

İlgili video:




0 Yorum

Yorum Yaz