Alparslan Kuytul Hoca: Bu Yasak; İslam'a, Müslümanlara, Bayrama İhanettir!

Alparslan Kuytul Hoca, Ramazan Bayramını kapsayan sokağa çıkma yasağı ile ilgili konuştu. Birçok şehirde bu haftasonu yasak olmadığını belirten Alparslan Hoca, "Bayramda getirilecek yasak ile İslam düşmanlarının istediği yapılıyor. Bu İslam'a, Müslümanlara ve bayrama ihanettir" dedi.

Alparslan Kuytul Hoca: Bu Yasak; İslam'a, Müslümanlara, Bayrama İhanettir!
17 Mayıs 2020 16:13:50

Alparslan Kuytul Hoca, Ramazan Hasbihali programında kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

İçinde bulunduğumuz bu hafta sonu birçok büyükşehirde sokağa çıkma yasağının kaldırılmasına rağmen önümüzdeki hafta Ramazan Bayramı'nda yurt genelinde düşünülen sokağa çıkma yasağını değerlendiren Alparslan Hoca, gündemdeki bu yasağın, İslam'a ve bayrama yapılmış bir ihanet olacağını söyledi.

"Bu İslam’a İhanettir!

Bayram günlerinde getirilecek bir sokağa çıkma yasağını, tamamen tuzak olarak değerlendiren Alparslan Hoca, yasaklardaki çelişkilere de şu sözler ile dikkat çekti:

"Neden, Bunu Nasıl Açıklayacaklar?"

"Eğer böyle bir yasak getirirlerse İslam düşmanlarının istediği yapılıyor, demektir. Bayram günü bayram yaptırmayacaklar. Bunun için yapılıyor, demektir.

Neden bu cumartesi, pazar günü sokağa çıkma yasağı yok? Neden bayram günü sokağa çıkma yasağı olacak? Bunu nasıl açıklayabilirler?

Alışveriş merkezleri, pazarlar, toplu taşıma araçları ve bankalardaki kalabalığa rağmen herhangi bir yasağın söz konusu olmamasına dikkat çeken Alparslan Hoca, sadece cami ve kutsal günlere karşı gösterilen özel tedbirlere ilişkin şöyle konuştu:

"Bu Nasıl ki Çok Şey İfade Ediyorsa…"

AVM’lerin açık olması, futbola bile müsaade edilmesi, bankalarda insanların kuyrukta olması, pazar yerlerinde izdiham, otobüsler de dolmuşlar da izdiham olması, buna göz yumulması ama caminin hala kapalı tutulması nasıl ki çok şey ifade ediyorsa, aynı şekilde Türkiye’nin çok büyük bir kısmında sokağa çıkma yasağı kalkmış olduğu halde eğer bayramda sokağa çıkma yasağı ilan ederlerse bu İslam’a ihanettir. Bu, bayrama, Müslümanlara ihanettir! 

"Neden?"

Neden bu pazar sokağa çıkma yasağı yok, haftaya bayramda var? İnsanlara dersiniz ki büyüklerin elini öpmeye gittiğiniz zaman öpmeyin, uzaktan bayramlaşın. Ama sokağa çıkma yasağı nedir? Aynı olay camiler için de geçerlidir. Camilerde yan yana durmayın, diyebilirlerdi. Her gün camiler; hocalar tarafından temizlenebilirdi, dezenfekte edilebilirdi. İnsanlara öğretilebilirdi, maske şartı getirilebilirdi.

"Yalancılığın da İhanetin de Lüzumu Yok"

Ne Diyorsanız, Hangi Önlemi Alıyorsanız Alın ama Camileri Açın! Yalancılığın lüzumu yok, ihanetin de gereği yok. Bu bir ihanettir. Geçmişte camileri ahıra çevirenleri kınıyorlar, siz de tarihe böyle geçiyorsunuz. 

"Almanya İtalya, İspanya, Amerika Bile Camileri Açtı"

Virüs bahanesiyle camiler kapalı, Almanya, Amerika bile camileri açtı. İtalya’sı İspanya’sı camileri açtı. Ve orada ölen insan sayısı buranın on katı iken. Türkiye nasıl oluyor da camileri hala açmıyor? Cemaatler, hocalar hala susuyor, kimse konuşmuyor, Diyanet’ten de çıt çıkmıyor. Herkes çok iyi biliyor, bir güç böyle istiyor. O güce teslim olmuş vaziyetteler. Acaba neden teslim olmuş vaziyetteler?




0 Yorum

Yorum Yaz