Alparslan Kuytul Hoca Kendisi Hakkında Verilen Hapis Cezasını Değerlendirdi

Alparslan Kuytul Hoca, Erzin mahkemesinde görülen duruşma sonrası hakkında verilen hapis cezasına yönelik açıklamada bulundu.

Alparslan Kuytul Hoca Kendisi Hakkında Verilen Hapis Cezasını Değerlendirdi
19 Eyl 2020 08:59:54

Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul Hoca, her cuma akşamı yaptığı tefsir dersinin ardından kendisine yöneltilen soru üzerine Erzin mahkemesinde verilen hukuksuz hapis kararı hakkında konuştu.


İyice Polis Devleti Olmuşuz

4 yıl önce son dakika iptal edilen konferans üzerine İskenderun'da basın açıklaması yapmak isteyen Furkan gönüllülerine polis sert müdahalede bulunmuş ve gönüller mukavemet göstermediği halde mahkemelik olmuşlardı.

İskenderun'da yaşanan bu olaylar ile ilgili geçtiğimiz günlerde gerçekleşen mahkemede Alparslan Kuytul Hoca'ya toplamda 4 yıl 9 ay 15 gün hapis cezası verilmişti.

Yaptığı açıklamaya, 2016 yılında Erzin'de yaşanan polis müdahalesine ve yaşananların ardından Emniyet yetkililerinin kendisine yönelik olumlu muamelesine değinerek başlayan Alparslan Hoca polis müdahalesi esnasında aslında kendilerinin mağdur edildiklerini ancak mahkeme açmadıklarını belirterek ülkenin iyice polis devletine dönüştüğünü söyledi.


'Basın Açıklaması Düzenlerim Ne Var Bunda? '

Hapis cezalarının talimat ile verildiğinin apaçık ortada olduğunu belirten Alparslan Hoca, "Basın açıklamasını düzenlemekten 1 yıl 10 buçuk ay ceza vermişler. Basın açıklaması düzenlerim ne var bunda, suç mu? Bir de bana, polisin görevine engel olmaktan 4 yıla yakın ceza vermiş, yaklaşık olarak son sınırından veriyor. Ben polisin görevini yapmasına engel mi oldum? Polis yapmaması gerekeni yaptı!

Yolu kesmek polisin ne zamandan beri görevi?

Valinin adına yalan söylemek polisin ne zamandan beri görevi?

Validen habersiz karanlık yerlerden emir almak polisin ne zamandan beri görevi?

Bir gün devran değişirse o polislerin hepsi mahkemede hesap verir!" ifadelerini kullandı.


Utanın, Ben Polisin Görevini Yapmasına Engel mi Olmuşum?'

"Utanın ya! lanet olsun sizin mahkemenize de hükmünüze de!" İfadelerini kullanan Alparslan Hoca, polisin görevini yaptırmama suçlamasından ceza kesilmesine de şu ifadelerle tepki gösterdi;

"Polisin görevini yaptırmama suçlamasından bir tek bana ceza verilmiş. Ben tek başıma mı koskoca polis teşkilatının görevini yapmasına engel oldum? Ben neymişim... Süpermenmişim ben! Kimseye ondan dolayı ceza yok, ben tek başıma koskoca devletin görevini yapmasına engel olmuşum… Saçmalığa bakın…

Neden bir tek bana kesiyor cezayı?

Çünkü hedefte ben varım…

Çünkü ben konuşuyorum, ben eleştiriyorum…

Çünkü ben onlara itaat etmiyorum! Ben hakkımın dışına da çıkmıyorum. Ben senin zulmüne itaat etmiyorum! Sen kanunsuzsun! Ben kanuna uygun davranıyorum, sensin kanunu çiğneyen! Sen diyorsun ki; Kanun sana bu hakkı vermiş olabilir, ben vermiyorum! Sen kimsin! Polis misin kanun koyucu musun?"


İstinaf Mahkemesine Başvuracağız

Gerekçeli kararın 15 gün içerisinde açıklanacağını ve istinaf mahkemesine başvuracaklarını belirten Alparslan Hoca, "Bakacağız gerekçeli kararda cezayı neye dayandırmış. Yani bir şey açıklayamaz, bir şeye dayandıramaz, mümkün değil! Ben polise ne zaman engel olmuşum?" ifadelerini kullandı.


Anlamadığımızı mı Düşünüyorsunuz?

HAGB (hükmün açıklanmasının geri bırakılması) uygulanmasını istemediklerini belirttikleri halde hakimin, HAGB uyguladığına da dikkat çeken Alparslan Hoca, "HAGB diye biz bir şey istememişiz. yani bu şu demek onu istediğiniz zaman ceza uygulanmıyor. 5 sene içinde aynı şeyi yapmazsanız düşüyor, yaparsanız ikisi birleştiriliyor, toptan çekiyorsunuz cezayı. Orada avukatlar da itiraz etmiş; Biz böyle bir şey istemedik. Hakim 'olsun olsun' diyor. Çünkü öyle planlamışlar. Anlamadığımı mı zannediyorsun hakim! Sen daha doğmadan biz kitap okuyorduk, ders veriyorduk. 30 yaşında hakimsin. Anlamadığımı mı zannediyorsun? Yani bir daha böyle bir şey düzenleme, 5 seneye kadar kafamız rahat olsun senden taraf. Katılma hiçbir şeye girme. Girmem gerekirse girerim senin mahkemenden korkum yok!" ifadelerini kullandı.




0 Yorum

Yorum Yaz