Alparslan Kuytul Hoca'dan 15 Temmuz Gazilerine Yapılan Muamele Hakkında Değerlendirme

Alparslan Kuytul Hoca, tefsir dersinin ardından gündemdeki soruları yanıtladı. 15 Temmuz Gazilerine, toplanan bağışların verilmemesini, gazilerin bunu protesto ederken polis müdahalesine maruz kalmasını değerlendiren Alparslan Hoca, "Bir hükümet kendi aleyhine bu kadar şey yapar mı? Sanki başka güçler devrede ve hükümet baskı ve şantaj altında" dedi.

Alparslan Kuytul Hoca'dan 15 Temmuz Gazilerine Yapılan Muamele Hakkında Değerlendirme
20 Haz 2020 17:05:45

Tefsir dersinin ardından kendisine yöneltilen "15 Temmuz gazilerinin, haklarında toplanan bağışların kendilerine ulaşmadığı gerekçesiyle AKP Genel Merkezi önünde toplanmasını, polisin toplanan kalabalığa müdahale etmesini, müdahalenin ardından Süleyman Soylu’nun gazileri bakanlığa davet edip “Ben sizin yanınızdayım.” demesini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu yanıtlayan Alparslan Hoca, bazı güçlerin devrede olduğunu, hükümetin ise baskı ve şantaj altında olabileceğini söyledi.

15 Temmuz'da Erdoğan için canını vermek isteyen gazilere, toplanan bağışların verilmemesine şaşırdığını ifade eden Alparslan Hoca, bunu anlamanın mümkün olmadığını belirterek şunları söyledi: 

"Bu devlet, şu anda zaten para basıyor ve bundan dolayı da yakında enflasyon patlayacak. Darphane sürekli para basmaya devam ediyor. Nasıl oluyor da bu 250 kişinin ailesine para verilmemiş? Hayret ediyorum! Koskoca devlet için bu paranın lafı mı olur? Onlara verilecek olanlar, sarayın 3 günlük masrafıdır.' 

Bu insanlara haklarının verilmesi gerektiğini, olayın üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen ailelerine yardım edilmemesinin büyük bir utanç olduğunu belirten Alparslan Hoca, Süleyman Soylu'nun gazilere yardım sözü vermesi hususunda da "Bunlar, siyasetçilerin her zaman yaptıkları şeylerdir. Sizin söylediklerinizi hemen alırlar, yazarlar sonra da çöpe atarlar, olur biter. Bu, siyasetçilerin her zaman yaptığı şeyler ama bu mesele öyle olur mu olmaz mı, onu bilemiyorum. Bu insanların hakları verilmelidir." dedi. 

"Bağışları vermeyin" talimatının Cumhurbaşkanına ait olmadığını düşünen Alparslan Hoca "Bir güç, bu paraların verilmesini bir şekilde engelliyor olsa gerek. Yoksa devlet için kaç kuruş para ki? Cumhurbaşkanı da kendisi için canını verenlere “Bunlara para vermeyin.” der mi? Bu, mantıklı değil…" dedi.

Son aylarda tamamen hükümetin aleyhinde olan ama sanki hükümet yaptırıyormuş gibi görünen bazı olayların varlığına dikkat çeken Alparslan Hoca "Bunlar çok şüphelidir. Bir hükümet bu kadar kendi aleyhine şeyler yapar mı? Sanki başka güçler devrede ve hükümet de şantaj ve baskı altında, onları engelleyemiyor. Sanki böyle bir durum var, gücü yetmiyor. Güç başkalarının elinde… Davul hükümetin sırtında ama tokmak başkalarının elinde." ifadelerini kullandı.

HABER VİDEOSU:




0 Yorum

Yorum Yaz