Alparslan Kuytul Hoca'dan Saadet Partili Gençlere Destek

Alparslan Hoca, Saadet Partili gençlerin düzenledikleri basın açıklaması sonrası gözaltı ve para cezası kararını kınayarak gençlere yapılanın zulüm olduğunu ifade etti.

Alparslan Kuytul Hoca'dan Saadet Partili Gençlere Destek
05 Eyl 2020 08:54:58

"Cumhurbaşkanı yapınca sorun olmuyor ancak Furkan Vakfı, Saadet Partisi yapınca suç oluyorsa o zaman Anayasa'daki eşitlik ilkesini kaldırın!" diyen Alparslan Hoca, devletin "hukuk" değil, "parti" devleti olduğunu belirtti.

"Saadet Partili Gençler Anayasal Haklarını Kullandı"

Alparslan Kuytul Hoca, Saadet Partili gençlerin yaptığı basın açıklaması sonrası gözaltına alınmaları ve para cezasına çarptırılmalarını kınayarak bu muamelenin, anayasal haklarını kullanan insanlara zulüm olduğunu dile getirdi.

"Saadet Partisi, Ak Parti ile beraber olsaydı bu muameleye maruz kalmazdı" diyen Alparslan Hoca, iktidarı destekleyenlerin bu tür haksızlıklarla karşı karşıya kalmadığını vurguladı. 

"İktidarı Destekleyip Saraya Davet Edileceğime, Hakkı Savunur F Tipi'ni Tercih Ederim"

Doğu ve Güneydoğu'daki bazı hocaların iktidara destek verdikleri için sarayda ağırlandıklarını hatırlatan Alparslan Hoca:

"Hükümet yanlısıysanız saraya davet ediliyorsunuz, muhalifseniz F Tipi Cezaevi'ne gönderiliyorsunuz. Dinimi satıp sarayda ağırlanacağıma, hakkı savunduğum için hapisteki yemeklere mahkum edilmeyi tercih ederim" ifadelerini kullandı.

Hukuka göre basın açıklaması yapmanın herhangi bir suç teşkil etmediğini belirten Alparslan Hoca:

"Demek ki 'hukuk' değil, 'parti' devletisiniz! Elbette bunun bir sonu gelecek ve en sonunda buz gibi eriyeceksiniz" dedi.

"Anayasadaki Eşitlik İlkesi Gereğince Savcılar Cumhurbaşkanı İçin Harekete Geçmeli!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Giresun'da yaptığı mitinge yönelik: 

"Anayasaya göre herkes eşitse o zaman savcılar gereğini yapsın ve bu miting için soruşturma başlatılsın! Gereği yapılmıyorsa demek ki; söz konusu Cumhurbaşkanı olunca bu ülkede kanun işlemiyor!" diyen Alparslan Hoca sözlerine şu şekilde devam etti: 

"İnsanlar zaten üst üste yaşıyor, bir de miting yapıp onlara çay atıyorlar! Bir devletin başkanı vatandaşına çay atar mı? Bu insanlar çocuk mu, onlara çay verip oy almayı planlıyorsunuz? Siz insanlara çay atarken ne korona var, ne salgın! 

Ya Anayasa'daki eşitlik ilkesini kaldırın ya da kanunu uygulayın!

Cumhurbaşkanı, bakanlar yapınca bir şey yok, Furkan Vakfı, Saadet yapınca tüm kanunlar devrede... Bu dönem tarihe kara bir leke olarak geçecek!"



0 Yorum

Yorum Yaz