Alparslan Kuytul Hocaefendi açıkladı! İspatladınız mı ki içeri attınız?

Bir takım mesnetsiz iddialar sonucu 8 Şubat'ta çıkarıldığı mahkemede tutuklu yargılanan ve 37 gündür tutuklu bulunan Alparslan Kuytul Hocaefendi, 14 Eylül 2017 tarihinde yayınlanan videoda, “İslama göre; mahkemede delil getirmek iddia makamının üzerine düşer. Delil yoksa insan masumdur” diyerek suçu ispat edilmemiş kimselerin bir takım şüpheler ve kuruntular sonucu tutuklu yargılanmasının büyük bir zulüm olduğunu ifade etti.

Alparslan Kuytul Hocaefendi açıkladı! İspatladınız mı ki içeri attınız?
17 Mar 2018 22:03:11

Türkiye'de adalet sistemine karşı güvenin sarsıldığı konusu tartışılırken, Alparslan Kuytul Hocaefendi bu sistemin İslam'a uygun olmadığını belirten açıklamalarda bulundu.

Hocaefendi ayrıca Türkiye’de adaletli bir hukuk sistemin olmadığını ifade ettiği açıklamasında, “Tamamen adaletsiz sistemler kurdular. Zulmediyorlar. Tüm dünyada asırlardan beri İslam medeniyetinde konulmuş olan esaslar, bu zulümleri kaldırdı” dedi.

Hocaefendi’nin konuyla ilgili açıklamasının tamamı;

SUÇU İSPAT OLUNMADIKÇA HERKES MASUMDUR

Efendimiz öyle buyurdu; mahkemede delil getirmek iddia makamının üzerine düşer. Delil yoksa insan masumdur. Beratı zımme asılıdır. Yani herkesin suçsuz olması asılıdır. Bu prensipleri İslam getirdi. Beratı zımme asıl ise insanın zimmeti temiz olarak kabul edilecek yani insanın o suçu işlemediği kabul edilecek.

Ne zamana kadar?

Ya şahit ya da kendi itirafı delil oluncaya kadar o insan masum kabul edilecek. Yani tutuklu yargılama olmayacak, tutuksuz yargılanacak. Suçu ispat edilene kadar herkes masum kabul edilecek.

Haberlerde ismini hatırlayamadığım bir tuğgeneral FETÖ'den içeri alnmış. Bir sene sonra suçsuz olduğu anlaşılarak serbest bırakıldı. Bu adamın şerefi ne olacak? Bu adamın işi gücü ne olacak? Bu adamın bir yıldan beri çektiği sıkıntı, hapishanede gördüğü kötü muamele ne olacak? 50 bin kişiyi ispatlayıp mı içeri aldınız? 100 bin kişiyi görevden attınız. İspatladınız mı? Hz. Peygamberin getirdiği esaslara göre beratı zımme asıldır. Suçu ispat olunmadıkça herkes masumdur. Bir kimse şüphelere göre hapse atılamaz. Tutuksuz yargılama asıldır.

TAMAMEN ADALETSİZ SİSTEMLER KURDULAR

Adamı tutuklu yargıladın,  beş sene sonra da 'buyrun çıkabilrsiniz, masummuşsunuz' de. Bu olacak iş midir? İslam fıkhında beratı zımme asılıdır. O halde suç ispat olunana kadar bir insana suçlu muamelesi yapamazsınız. Şahit var mı? İtiraf var mı? Sadece süpheleriniz var. Hatta bir çoğu ile ilgili aslında şüphe bile yok. Sadece kendi kuruntuları var. "Belki bu da onlara selam vermişti, belki bu da onlardandır." Şüphe bile değil, sadece kuruntu. Şüphenin de bir mantığı var. Şüphelenmek için de bazı verilere ihtiyacınız var. Bu veriler elinizde mi ki şüpheleniyorsunuz? Tamamen adaletsiz sistemler kurdular. Zulmediyorlar. Tüm dünyada asırlardan beri İslam medeniyetinde konulmuş olan esaslar bu zulümleri kaldırdı.

Etiketler:   ispat


0 Yorum

Yorum Yaz