Alparslan Kuytul Hocaefendi Taziye Ziyaretinde Bulundu

Alparslan Kuytul Hocaefendi kurucusu olduğu Furkan Vakfında samimi hizmetler yapmış talebelerinden Süheyla Demirci’nin vefatı sebebiyle ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Alparslan Kuytul Hocaefendi Taziye Ziyaretinde Bulundu
23 Oca 2018 21:02:45

21 Ocak Pazar günü vefat eden Süheyla Demirci’nin cenazesi dün Kabasakal Mezarlığına defnedilmişti.

Alparslan Kuytul Hocaefendi ve eşi Semra Kuytul Hocahanım da bu akşam taziye için merhumenin evine iştirak ettiler.

Süheyla Demirci’yi yakından tanıyan akrabaları ve hizmet arkadaşları, Allah yolunda fedakârca hizmetler yapmış Merhume Süheyla Hanımefendi’yi hayırla yâd ederek şunları söylediler:

“Arkadaşları, akrabaları ve komşularının razı olduğu, elinden ve dilinden hiç kimsenin rahatsız olmadığı biriydi. İki eli kanda da olsa hizmetle ilgili hiçbir teklife ‘hayır’ demezdi. Evini her koşul ve şartta Allah için hizmete açardı. İslami sohbetlerini ihmal etmezdi. Ne kadar zor şartlarda olursa olsun, ‘daima sevaba ihtiyacı olduğunu’ belirterek Allah’ın davasına hizmeti ertelemezdi. Maddi durumu iyi olmamasına rağmen ‘Rabbime güzel bir borç vermek istiyorum’ diyerek çok defa Allah yolunda infakta bulunmuştur”

 

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından taziye konuşmasında bulunan Alparslan Kuytul Hocaefendi, ‘Dünya hayatında imtihanda olduğumuzu ve bize verilen ömür sermayesinin güneşin altında eriyen kara benzediğini’ ifade ederek Merhume Süheyla Demirci gibi sevap arzusu içinde yaşanması gerektiğinin önemine değindi.

 

Hocaefendi’nin Taziye Konuşmasından Bazı Önemli Cümleler;

-Sevap arzusunu anlatan ayetleri-hadisleri bilenler ve uygulayanlar, güzel bir kul olabilirler. Vefat eden kardeşimiz de son günlerinde vakıfta yeri süpürmek istemiş ve "belki de son süpürmem olur" demişti.

-Dün geçti, yarın da geçti, gün bugündür. Güzel şeyler yapmak için vakit bekleyenler, o vakti hiçbir zaman bulamayacaklardır.

-"Ölüm nedir?" deseydiniz, "imtihanın bittiğini gösteren zilin çalmasıdır." derdim.

-Bazı kimseler ölüm konusu açıldığı zaman konuyu kapatmak isterler. Onlara derim ki: "Mezarın kapısı kapanmadığına göre ölüm konusunu da kapatmak isteme. Çünkü ölüm kesindir."

-Hiçbir şey ölüm kadar kesin değildir. Ölümü unutan Allah'ı nasıl hatırlar ki...

 

Furkan Haber olarak hakkın rahmetine kavuşan merhumeye yüce Allah’tan rahmet, değerli ailesine sabırlar diliyoruz.

“İnnâ Lillâhi Ve İnnâ İleyhi Râciûn”

"Biz Allah'a ait (kullar)ız ve şüphesiz O'na dönücüleriz"  (Bakara Suresi-156)

 

 

Etiketler:   cenaze taziye


0 Yorum

Yorum Yaz