Alparslan Kuytul Hocaefendi ve Furkan Vakfı'nın Tertemiz Olduğunu İspatlayan 3 Belge Daha!

Alparslan Kuytul Hocaefendi ve Furkan Vakfı’nın tertemiz olduğunu ortaya çıkaran MİT ve Adana TEM biriminin hazırladığı raporlardan sonra Furkan Vakfı yeni belgeler yayımladı.

Alparslan Kuytul Hocaefendi ve Furkan Vakfı'nın Tertemiz Olduğunu İspatlayan 3 Belge Daha!
03 Eki 2018 20:22:25

 

Avukat aracılığıyla ulaşılan ve bugün sosyal medya üzerinden paylaşılan emniyetin araştırma tutanağında Alparslan Kuytul Hocaefendi ile kurucusu olduğu Furkan Vakfı'nı bir kez daha aklayan ifadeler yer aldı.

İlgili araştırma tutanağında yer alan tesbitlerin tamamı ise şu şekilde;

Alparslan KUYTUL isimli şahsın örgütün gizli haberleşmede kullandığı değerlendirilen Bylock programında kaydının olmadığı, KHK ile kapatılan derneklerde üyelik kayıtlarının bulunmadığı, ilimizde faaliyet gösteren Bank Asya şubelerinde 01.01.2014 tarihinden bankanın faaliyetlerinin sonlandırıldığı dönem aralığında hesap hareketinin olmadığı, örgüt ile iltisaklı şahısların genellikle konaklama kaydı bulunan otellerde konaklama kaydı olmadığı, örgüt ile iltisaklı oldukları değerlendirilerek haklarında yasal işlem yapılan şüphelilere ait temin edilen HTS kayıtlarında şahsın herhangi bir irtibatlarının olmadığı anlaşılmıştır.


Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin FETÖ/PDY gibi hiçbir terör örgütüne mensup olmadığı ve bugüne kadar onlarla herhangi bir ilişkisinin olmadığı araştırma tutanağında maddelerle ortaya konduğu görüldü.

Tutanakta geçen maddeler şu şekildedir;

-Araştırma tutanağında geçen bazı maddelerde Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin Bank Asya hesabında da hiçbir kaydının bulunmadığı,
-15 Temmuz darbe girişimi sonrası işlem yapılan şahıslar listesinde ismi bulunanları gösteren tabloda hiçbir kaydının olmadığı,
- FETÖ/PDY kapsamında değerlendirilerek tarafımıza gönderilen Derneklerde, Sendikalarda kaydı olanları gösteren tabloda hiçbir kaydına rastlanılmadığı,
- KOM birimlerimizce yürütülen soruşturmalarda veya belge evrak verilerinde geçen şirketlerde çalışmış şahıslara ait SGK kaydını gösteren tabloda hiçbir kaydına rastlanılmadığı BELİRTİLMİŞTİR.
Adı geçen şahsın (Alparslan Kuytul) ve Furkan Vakfı’nın FETÖ/PDY Silahlı terör örgütü ile ilgisi irtibatı ve ilişiği olduğuna dair bilgi ve belge elde edilememiştir.

İlgili belgeler;



Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin Emniyetin Araştırma Tutanaklarına göre FETÖ ile İLGİSİ, İRTİBATI İLİŞİĞİ olmadığı tespit edilmiştir. Ancak şuan cezaevinde FETÖ terör örgütü üyesi muamelesi görerek tecrit zulmüne maruz bırakılmaktadır. Yine emniyetin tutanaklarında FETÖ ile ilgisi irtibatı ilişiği olmadığı yazarken iddianamede FETÖ propagandası yapmakla suçlandığı biliniyor.

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin TEM, MİT ve Emniyet tarafından tertemiz olduğu olduğuna dair belgeler hazırlanmasına rağmen hala cezaevinde terör örgütü muamelesi görmesi ise büyük bir hukuksuzluk olarak görülüyor.


Furkan gönüllüleri ise tamamen aklanan Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin biran evvel tahliyesini bekliyor.
Furkan Vakfı, tertemiz olduklarını ispatlayacak olan diğer belgeleri de sosyal medya üzerinden yayınlayacakları bilgisini paylaştı.
 

İlgili Haberler;

Alparslan Kuytul Hocaefendi ve kurucusu olduğu Furkan Vakfı hakkındaki iftiraları çökerten belge!   TEM'den Furkan Vakfı'nı Aklayan Tutanak!


0 Yorum

Yorum Yaz