Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin Mahkemesi İle İlgili Tüm Detaylar!

273 gündür haksız bir şekilde tutuklu bulunan Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin aylardır beklenen mahkemesi başladı.

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin Mahkemesi İle İlgili Tüm Detaylar!
08 Kas 2018 10:10:37

ALPARSLAN KUYTUL HOCAEFENDİ'YE TERÖR SUÇLAMASINDAN TAHLİYE!

Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin bugün gerçekleşen terör mahkemesinden tutuksuz yargılanmasına karar verildi. Dava 10 Ocak'a ertelendi.

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına yönelik soruşturma kapsamında bugün ilk duruşma yapıldı. Duruşmada savunma yapan Alparslan Kuytul Hocaefendi, isnat edilen suçlamaları reddetti. Hocaefendi, hiçbir silahlı terör örgütüyle bağlantısı olmadığını, DEAŞ tarafından ölümle tehdit edildiğini söyledi.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, Mahfuz Ç. ve Gökhan Y. ile avukatları hazır bulundu.

Alparslan Kuytul Hocaefendi ise mahkemeye bulunduğu Bolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Hocaefendi: DEAŞ TARAFINDAN ÖLÜMLE TEHDİT EDİLDİM

Savunması alınan Alparslan Kuytul Hocaefendi hiçbir silahlı terör örgütüyle bağlantısı olmadığını, DEAŞ tarafından ölümle tehdit edildiğini söyledi.

Terör örgütü PKK'yı eleştirdiğini ve arkadaşlarının bu konuda tehditler aldığını ifade eden Hocaefendi, FETÖ/PDY'yi eleştiren konuşmaları olduğunu dile getirdi.

Hocaefendi, davaya konu konuşma görüntülerinde ise iyi niyetli siyasi analiz yaptığını ifade etti.

Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin Savunmasındaki Son Sözleri:


 

Gökhan Y. ve Mahfuz Ç. da terör örgütü propagandası yapmadıklarını, FETÖ/PDY ile bir ilgilerinin olmadığını belirterek, beraatlarına karar verilmesini istedi.

TAHLİYE KARARI VERİLDİ ANCAK TUTUKLULUĞU DEVAM EDİYOR…

Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin bugün gerçekleşen terör mahkemesinde tutuksuz yargılanmasına karar verildi. Ancak 2 ayrı dosyadan tutuklu bulunan Alparslan Kuytul Hocaefendi, 4. Ağır ceza mahkemesinin kararı ile tutuklu yargılanmaya devam edecek. 

Hocaefendi'nin avukatı Av. Adem Tural'ın konuyla ilgili açıklaması şöyle;


 

ALPARSLAN KUYTUL HOCAEFENDİ’NİN MAHKEMESİNE HUKUKÇULARDAN BÜYÜK İLGİ

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin mahkemesine hukukçular büyük ilgi gösterdi. Edinilen bilgiye göre duruşma salonuna 30’a yakın avukat da gözlemci olarak katıldı. Süreç boyunca Alparslan Kuytul davasına yoğun ilgi gösteren ve yakından takip eden birçok avukat, iddianamede yer alan suçlamaları eleştirmiş ve tepki göstermişti. Özellikle 4 farklı terör örgütüne üye olma (!) suçlamasının hukukçular arasında alay konusu edildiğini söyleyen avukatlar olmuştu. MAZLUMDER Adana Şubesi de yoğun ilgi gören mahkemeye gözlemci olarak avukat gönderdikleri bilgisini paylaştı.  

Mahkemeye Gözlemci Olarak Katılan Avukatlardan İlk Yorum


Bu Dosyadan Ceza Veremezler…   Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin mahkemesine gözlemci olarak katılan avukatlardan biri
“Kuytul beyin islam hukuku okuduğu çok belli oluyor. Kendini çok iyi savunuyor. Diğer dosyayı bilemem ama bu dosyadan ceza veremezler…” dedi.

 

 

 

 

 

 



0 Yorum

Yorum Yaz