Alparslan Kuytul Hoca'nın Duruşması Koronavirüs Nedeniyle Ertelendi

Yurt genelinde koronavirüs ile mücadele kapsamında adliyelerde alınan tedbirler sonucu Alparslan Kuytul Hoca'nın Adana Merkez Adliyesinde görülecek duruşması ertelendi.

Alparslan Kuytul Hoca'nın Duruşması Koronavirüs Nedeniyle Ertelendi
16 Mar 2020 13:12:06

Adliyelerde Tedbirler Arttırıldı

Yeni tip (covid 19) koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında adliyelerde de tedbirler arttırıldı. Hakimler ve Savcılar Kurulu yayımladığı duyuruyla duruşmaların ertelendiğini belirtti.

Alparslan Kuytul ve Furkan Vakfı Davasının Duruşması Ertelendi

HSK'nın bu kararı üzerine 17 Mart 2020'de Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesi planlanan Alparslan Kuytul ve Furkan Vakfı davasının 6. duruşması 25 Haziran'a ertelendi.

Hakimler ve Savcılar Kurulu'ndan yapılan açıklamada, "Yargılama faaliyetlerinin yürütülmesinde herhangi bir soruna sebebiyet vermemek amacıyla, tutuklu işlere yönelik soruşturma ve kovuşturmalar ile ivedi sayılacak diğer hususlar haricinde duruşma ve keşiflerin ertelenmesi karar verilmiştir" denildi.

Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun yayımladığı duyuru şu şekilde;

Alparslan Kuytul ve Furkan Vakfı Davası Nedir?

5 Aralık 2019'da hakkındaki tüm suçlamalardan tahliye edilen Alparslan Kuytul Hoca'nın "Suç örgütü kurmak ve nitelikli dolandırıcılık" iddiaları üzerine açılan mahkemesi devam ediyor.

Alparslan Hoca ve beraberinde 43 kişinin yargılandığı "suç örgütü kurmak" davasında yargılananlardan birinde dahi sabıka kaydının bulunmaması ise iddialara olan güveni yitirtmişti.

Alparslan Hoca ise hakkındaki dolandırıcılık iddialarına yönelik "Benim hayatım ortada. Ben ömrüm ders vermekle geçmiş bir hocayım, bana her şeyi deselerdi ama dolandırıcı demeselerdi. Bana bunu diyeceklerine kafama kurşun sıksalardı daha iyiydi " ifadelerini kullanmıştı.




0 Yorum

Yorum Yaz