Alparslan Kuytul Hocanın 6 Eylül Mahkemesine 5 Gün Kaldı!

Alparslan Kuytul Hocanın 25 Ocak'ta tahliye olup tekrar tutuklandığı davanın 4. duruşması 6 Eylül’de görülecek.

Alparslan Kuytul Hocanın 6 Eylül Mahkemesine 5 Gün Kaldı!
01 Eyl 2019 16:45:59

18 aydır büyük bir hukuksuzlukla Bolu F Tipi cezaevinde tutulan Alparslan Kuytul Hocanın "suç örgütü kurmak ve nitelikli dolandırıcılık" iddialarıyla yargılandığı mahkemenin 4. duruşması 6 Eylül'de gerçekleşecek.

İlk Duruşmasında Tahliye Edilmişti

Hiçbir delile dayanmayan asılsız iddialarla açılan mahkemenin ilk duruşması Adana 4.Ağır Ceza mahkemesinde 22 Ocak tarihinde görülmüştü.

3 gün süren mahkeme sonrası ise Alparslan Kuytul Hoca ve Furkan Vakfı Başkanı Ali Alagöz tahliye edilerek serbest kalmışlardı.

Mahkeme heyetinin verdiği tahliye kararı, duruşma savcısının bir üst mahkemeye yaptığı itiraz sonucu saatler içinde bozularak, tutuklama kararı çıkarılmıştı.

Saatler içerisinde verilen tutuklama kararının hukuki değil siyasi olduğu ise birçok camia tarafından ifade edilmiş ve olay sosyal medyanın gündemine oturmuştu.

2. Duruşma 10 Mayıs'ta Görüldü

Siyaseten tekrar tutuklama kararı verilen mahkemenin 2. duruşması ise 10 Mayıs Perşembe günü Adana Merkez Adliyesinde görüldü. Yüzbinlerin tahliye beklediği mahkemeden ise erteleme kararı çıktı.
Delil yetersizliği sebebiyle tahliye edilmesi gereken Alpaslan Hocanın, delil yetersizliği sebebiyle tutukluluğunun devamına karar verilerek mahkeme 22 Ağustos 2019 tarihine ertelenmişti.

3. Duruşma 22 Ağustos'ta Görüldü

22 Ağustos 'ta Adana Merkez Adliyesinde 3. duruşması nöbetçi mahkemede gerçekleşti. Atanan hakimin dosyaya vakıf olmaması sebebiyle mahkeme 6 Eylül tarihine ertelendi.

4. Duruşma 6 Eylül’de görülecek

Adeta zulme dönüştürülerek 2 hafta sonrasına ertelenen mahkemeye sayılı günler kaldı.

Tahliye Edilmesi Bekleniyor

Aileyle telefon görüş hakkı engellenen ve tutukluluğunun 312 gününü tecritte geçiren Alparslan Hocanın, 5 gün sonra Adana Merkez Adliyesinde görülecek olan mahkemesinde tahliye edilmesi bekleniyor.



0 Yorum

Yorum Yaz