Alparslan Kuytul Hocanın Seveninden Dikkat Çeken Yeni Eylem

Alparslan Hocanın genç bir seveni Adana İnönü Parkında boş pankart açıp yaklaşık 1.5 saat hareketsiz bir şekilde bekleyerek topluma mesaj vermek için eylem yaptı. Açtığı boş pankartla ülkedeki fikir özgürlüğü kısıtlamalarına dikkat çekerek "sözün bittiği yerdeyiz" mesajı verdi.

Alparslan Kuytul Hocanın Seveninden Dikkat Çeken Yeni Eylem
31 Tem 2019 21:07:06

Adana’nın en merkezi noktalarından olan İnönü Parkında eylemini gerçekleştiren genç, eylemi için özellikle “Bir ülkede namuslular en az namussuzlar kadar cesur olmalıdır” sözünün yazılı olduğu yeri seçtiğini belirtti.

Park meydanında açtığı boş pankartla yaklaşık bir buçuk saat hareketsiz duran genç gönüllü, bu eylemiyle adaletsizliklere karşı bireysel ve toplumsal farkındalık oluşturmak istediğini belirtti.

Açtığı boş pankartla "Alparslan Hoca hakkında hazırlanan son iddianameye atıfta bulunduğunu belirten genç, iddianame trajikomik iddialarla dolu, sözün bittiği yerdeyiz" mesajını vermek istediğini, tüm mazlumlara destek olmak ve ülkedeki adaletsizliğe tepki göstermeyi amaçladığını söyledi.

Gencin etrafına toplanan Adanalılar ise eyleme yoğun ilgi göstererek, eylemin amacını öğrenmeye çalıştı.

Eyleme ilgi gösteren vatandaşlara açıklama yapan gönüllü, ülkede yaşanan hukuksuzlukları, cezaevlerinde yatan masum bebek ve insanları, hiçbir suçu bulunmayan, toplumun ıslahı için gece gündüz çalışan Alparslan Kuytul Hocanın 18 aydır tutuklu yargılandığını anlattı.

Vatandaşlardan gelen "Neden boş pankart seçtiniz?" sorusuna ise ülkede ifade özgürlüğünün olmadığı, sosyal medyada yapılan paylaşımlar sebebiyle dahi birçok kişinin cezalandırıldığını belirterek" herhalde bu boş beyaz pankartım da suç kapsamına girdirilmez" cevabını verdi.

https://www.furkanhaber.net/asset/img/1/pankart4.jpg

https://www.furkanhaber.net/asset/img/1/pankart1.jpg



0 Yorum

Yorum Yaz