Alparslan Kuytul için #ÖzgürlükYürüyüşleriAVRUPAda

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin Avrupalı yüzlerce seveni, bugün özgürlük yürüyüşü düzenliyor. 1.si Almaya Hamburg’da 2.si Almanya Dortmund’da gerçekleşen yürüyüşlerin 3.sü bugün Almanya’nın başkenti Berlin’de yüzlerce Furkan gönüllüsünün katılımıyla devam ediyor. Açılan #ÖzgürlükYürüyüşleriAVRUPAda etiketi ise gördüğü yoğun ilgiyle TT listesinin birinci sırasında yer aldı.

Alparslan Kuytul için #ÖzgürlükYürüyüşleriAVRUPAda
04 Kas 2018 17:48:06

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin 8 Kasım’da gerçekleşecek mahkemesine sayılı günler kala, yurt içi ve yurt dışında bulunan sevenleri her gün farklı bir etkinlik ile Hocaefendi’ye tahliye taleplerini gündeme getiriyor.

Dünyanın birçok ülkesinde binlerce talebe ve sevenleri bulunan ve 9 aydır tecritte tutulan Alpaslan Kuytul Hocaefendi'nin haksız tutukluğunu protesto etmek amacıyla Almanya Berlin’de büyük bir organizasyon düzenlendi.

Bugün AVRUPA’da yaşayan Furkan gönüllüleri ve sevenleri, saat 17.30’da (Avrupa saati 16.30’da) Almanya’nın başkenti olan Berlin’in en merkezi caddelerinde şiddetli soğuğa rağmen ‘ALPARSLAN KUYTUL İÇİN DEV ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜ’ ve basın açıklaması gerçekleştirdiler.

Avrupa’da Üçüncüsü Düzenlenen Özgürlük Yürüyüşleri BERLİN’DE!

Almanya'nın en merkezi yerlerinden birinde düzenlenen ve çevre ülkelerden de erkek- kadın yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen Özgürlük Mitingi Almanya'nın gündemine oturdu.

Yürüyüş boyunca Hocaefendi’nin talebe ve sevenleri, özgürlük pankartları açarak sloganlar ve tekbirler eşliğinde büyük bir yürüyüş gerçekleştirdiler.

2602989d-3e14-4a83-9b00-403fb0339b09

Alparslan Kuytul Hocaefendi'ye özgürlük için atılan ve Berlin’i inleten sloganlardan bazıları;
Stoppt die Ungerechtigkeit / Zulme Dur Deyin
Lasst Alparslan Kuytul frei / Alparslan Kuytulu serbest birakin
Freiheit und Gerechtigkeit / Hürriyet ve Adalet
Freiheit für Alparslan Kuytul / Alparslan Kuytula Özgürlük
Alparslan Hocamız Serbest Kalmalı
Alparslan Hocamız Yalnız Değildir


Üzerinde “Alparslan Kuytul Hocaefendi'ye Özgürlük, Alparslan Kuytul Yalnız Değildir ve 8 Kasım” yazılı pankart, döviz, atkı ve balonlarla yürüyen yüzlerce Furkan gönüllüsü Avrupa sokaklarını özgürlük sloganlarıyla inletti.

İkindi saatlerinde başlayan protesto mitingi, düzenlenen özgürlük yürüyüşünün ardından iki dilde yapılan basın açıklamasıyla son buldu.

d7f0626d-2883-47db-ad23-ba7649bf15bc
Avrupa'dan yükselen Alparslan Kuytul’a adalet sesine Türkiye’de yaşayan Furkan gönüllüleri de ses verdi.
#ÖzgürlükYürüyüşleriAVRUPAda şeklinde açılan etiket Türkiye gündeminde en üst sıralarda uzun süre kaldı.



0 Yorum

Yorum Yaz