Anayasal Haklarını Kullanmalarına Rağmen Hakim Karşısına Çıkıyorlar!

Gaziantep'te Alparslan Hoca'nın tutukluluk sürecinde başlattıkları "Özgürlük Yürüyüşleri" sebebiyle haklarında dava açılan 16 Furkan Gönüllüsü vatandaş, hakim karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Anayasal Haklarını Kullanmalarına Rağmen Hakim Karşısına Çıkıyorlar!
10 Ara 2020 09:55:51

Bugün Gaziantep 16'ncı Asliye Ceza Mahkemesinde görülmesi planlanan 16 Furkan Vakfı Gönüllüsü 2'nci duruşmasının gerçekleşeceği dava için hakim karşısına çıkacak!

Hukuksuzluk Üstüne Hukuksuzluk!

Ekim 2019 tarihinde Alparslan Kuytul Hoca'ya yapılan yargı zulmünü kınama amaçlı pankart açarak protesto gerçekleştiren A.H. isimli Furkan Vakfı Gönüllüsünün, yaptığı yasal ve zararsız gösteri sonrası hukuksuzca hakim karşısına çıkarılmıştı.

Sulh ceza hakimliğinin gönüllüye verdiği "Tutuksuz yargılama kararı" sonrası adliye önüne halen kısa bir basın açıklaması düzenleyen Antepli 16 Furkan Gönlüsüne yönelik yeni bir mahkeme açılmış ve görülen ilk duruşma bugüne ertelenmişti.

Yapılan kanunsuz işlemleri, düzenledikleri basın açıklamalarıyla protesto eden Furkan Gönüllüleri, yargının devlet elinde bir baskı aygıtına dönüştüğünü belirterek toplumun bu şekilde susturulmak istendiğini vurgulamaya devam ediyor.



0 Yorum

Yorum Yaz