Ankara'da Hukuksuz Bir Şekilde Gözaltına Alınan Bayanlar Serbest Bırakıldı!

Bugün Ankara Sincan'da hukuksuz bir şekilde gözaltına alınan bayanlar serbest bırakıldı.

Ankara'da Hukuksuz Bir Şekilde Gözaltına Alınan Bayanlar Serbest Bırakıldı!
26 Kas 2018 18:16:07

Bugün Ankara Sincan'da bir alışveriş merkezinde bulunan bir grup bayan, aralarından biri özgürlük simgeli atkı taktığı için gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. Polisin sert sözlerine maruz kalarak ifade için emniyete götürülen bayanlar yaklaşık 8 saatlik gözaltının ardından serbest bırakıldı. 

Eylem yada etkinlik maksadı olmadan bir araya gelen 7 bayan 2 çocuk, alışveriş yaptıkları bir mağazada gözaltına alınmıştı. Bayanlardan birinde özgürlük simgeli atkı olduğu ancak herhangi bir eylem maksadı olmadığı halde polisin hukuksuz muamelesine maruz kalmıştı. Bir atkıya dahi tahammül edemeyen emniyetin, masum insanları sert sözlerle göz altına alması sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Hukuksuz bir şekilde gözaltına alınan bayanlar sebest bırakılana kadar akrabaları ve arkadaşları, destek olmak için emniyetin önünde beklediler.

Alışveriş yapan bayanların hiçbir suç olmadan keyfi bir şekilde gözaltına alınması, emniyet tarihine kara bir leke daha sürüldüğü kanaatini oluşturdu. Ülke genelinde çeşitli şehirlerde emniyetin hukuksuz ve keyfi gözaltılarına maruz kalan vatandaşlar hak ve özgürlüklerin bu derece kısıtlanmasından endişeli.

İlgili Haber;

Ankara Emniyetinin Gözaltı Suçlamasında Skandal Detay!


0 Yorum

Yorum Yaz