Ankaralı Furkan Gönüllüleri Basın Açıklamasını Yürüyerek Yapmak Zorunda Kaldı

Basın açıklaması yapmak isteyen Ankaralı Furkan gönüllüleri, polisin engeli ile karşılaştı. Yasal haklarını kullanamayan gönüllüler, polis ekipleri tarafından zorlanarak basın açıklamasını yürüyerek gerçekleştirdi.

Ankaralı Furkan Gönüllüleri Basın Açıklamasını Yürüyerek Yapmak Zorunda Kaldı
04 Ara 2020 22:48:33

Bugün 33 Furkan gönüllüsünün 2911 sayılı kanuna muhalefet gerekçesiyle Ankara'da mahkemeleri gerçekleşti.

Eksik ifadelerin bulunması sebebiyle 13 Nisan'da ertelenen mahkeme ile ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirmek isteyen bir grup Furkan gönüllüsü adliye önünde polisin engeli ile karşılaştı.

Yüzlerce polis memurunun alana gelmesi ile yürümeye zorlanılan gönüllüler ise polisin 'yürü yürü' ithamları altında basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın Açıklamasını Yürüyerek Yapmak Zorunda Kaldılar

Polis tarafından sürüklenerek basın metnini okuyan gönüllü zor anlar yaşarken, açıklamaya katılan gönüllerden biri ise geçen yıl, 'sen misin vatandaş' sözüyle tepki çeken polis ile tartışma yaşadı.

Geçen yıl Ankara'da Furkan gönüllüsü bir kadına 'sen misin vatandaş' diyen polis memurunun, yine orada bulunduğunu gören bir vatandaş, polise sizi mahkemeye verdik dediğini, polisin ise 'git istediğini yap, yine derim ne olmuş' ifadelerini kullandığını söyledi.

Geçen sene birçok kesim tarafından tepki çeken 'sen misin vatandaş' ifadelerini kullanan emniyet memurunun, "istediğini yap, yine derim ne olmuş" sözleri akıllara, polis bu rahat tavırları nerden alıyor sorunu getirdi.




0 Yorum

Yorum Yaz