Asgari ücrete vergi farkı

Bakan Bilgin, asgari ücretten gelir vergisi alınmamasına ilişkin olarak, “Bu konunun üzerinde çalışıyoruz” açıklamasını yaptı. Muafiyet gelirse, vazgeçilen vergi direkt işçinin cebine girecek.

Asgari ücrete vergi farkı
09 Kas 2021 18:44:44

‘EYT’DE YAŞ SINIRI TELAFFUZ EDİLMEDİ’
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT ile (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) ilgili çalışma olup olmadığına yönelik soruya ise şu yanıtı verdi: “Şu anda önümüzde olan konuların başında asgari ücret ve 3600 ek gösterge geliyor. Gerekli merciler bir araya gelip ancak o zaman kamuoyuyla paylaşacağız. EYT konusunda bir yaş sınırı telaffuz edilmedi, çalışmalar sürüyor.”
 
ANKET SONUCU BEKLENİYOR
 
NET 2 bin 825 bin lira 90 kuruş ücret alan asgari ücretliye enflasyonun üzerinde bir artış yapılması kesinleşti. Ocak ayından itibaren yapılacak zamla birlikte 3 bin 500 liranın üzerinde maaş alması beklenen asgari ücretlinin eline, maaşlardan kesilen gelir vergisinde işçinin lehine düzenleme yapılırsa daha fazla para geçecek. Bunun işaretlerini ise bizzat Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin verdi. Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Bilgin, bir üniversitenin yönettiği anket çalışmasının ardından asgari ücrete zamla ilgili düşüncelerine yön vereceklerini kaydetti. 
 
KESİNTİ 450-550 LİRA CİVARI
 
BAKAN Bilgin, muhalefetin “Asgari ücretten gelir vergisi alınmasın” önerisine ilişkin soruya ise, “O konuda da bir çalışmamız var. Alternatif vergi modelleri var. Alternatif düzenlemeler var, inceliyoruz” yanıtı verdi. Bilgin, bunun asgari ücretliye ne kadarlık bir faydası olacağına dair ise, “Vergi geliri olarak ne kadarından vazgeçtiğimize bağlı” ifadelerini kullandı. Asgari ücretle çalışandan kesilen vergi, basit bir hesaplamayla 450-550 lira civarında. Bu paradan vazgeçilen kısım direkt işçinin cebine girecek. Verginin tamamından mı vazgeçilecek yoksa belli bir oranı mı kapsayacak, bu konu net değil.



0 Yorum

Yorum Yaz