"Atatürk ilah değildir" diyen öğrenci tutuklandı

Edirne'de 10 Kasım Atatürk'ü anma törenleri sırasında Mustafa Kemal Atatürk aleyhinde sözler sarf ettiği iddia edilen üniversite öğrencisi tutuklandı.

"Atatürk ilah değildir" diyen öğrenci tutuklandı
11 Kas 2018 17:59:52

Edirne'de 10 Kasım Atatürk'ü anma törenleri sırasında Atatürk aleyhinde sözler sarf ettiği iddia edilen ve polis tarafından gözaltına alınan üniversite öğrencisi Emine Şahin (21), 'Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret' suçlamasıyla tutuklandı.

Edirne'deki törenlerde, tören alanının yanından geçen Emine Şahin, "Atatürk ilah değildir, Allah'ın kanunları var. Atatürk Batı'nın kanunlarını getirdi" diye bağırdı.

Polis ekiplerince tören alanından uzaklaştırılarak üzeri ve çantası aranan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi olan Şahin, daha sonra 'Atatürk'e hakaret' suçlamasıyla gözaltına alındı.

Edirne Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alınan Emine Şahin, pişman olmadığını Atatürk'ü bu şekilde anmanın dine aykırı olduğunu söyledi.

Geceyi gözaltında geçiren Şahin, işlemlerinin ardından Edirne Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan Emine Şahin, 'Atatürk hatırasına alenen hakaret' suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yapılan bu tutuklama sosyal medyada büyük tepki topladı.   


2 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    hüseyin ç 11 Ara 2018 16:33:00

    yazıklar olsun biz nasıl bir ülkede yaşıyoruz anlam veremiyorum. Allah kelamı ayaklar altında , küfür ediliyor, kainatın sahibine kafa tutulup O yokmuş gibi davranılıyor kimseden çıt yok. Allah ın yarattığı bir beşere İlah deniliyor ülke ayakta ve diyen hapse atılıyor.

  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    İzzet 11 Kas 2018 22:23:00

    Kulun sözlerini/kanaatlerini vahiy gibi din bellersiniz, kulu dine, kulu Allah'ın otoritesine ortak edinirsiniz, o kul ilah olmaz.rnKul Allah gibi haram helal koyar, hükme ortak olur, Allah'ın 1400 sene evvel kemale erdi dediği dine habire ilave yapar, o kul ilah olmaz.rnAllah o gün kimseden kimseye fayda yoktur dediği halde kullara şefaat yetkisi verirsiniz, o kullar ilah olmaz.rnAllah peygamberleri de hesaba çekeceğim derken efendilerinizi, hacalarınızı, şeyhlerinizi ölmeden cennetlik görürsünüz, bu onu ilah edinmek olmaz.rnKula mürit olur, iradenizi gassal elindeki meyyit gibi bir beşere teslim edersiniz, adı kulluk olmaz, talebeliktir.rnKula rabıta yapar, Allah ile araya koyarsınız, o kul ilah olmaz.rnKulu tövbe kapısı görürsünüz, o kul ilah olmaz.rnFatihada Allah'a yalnız senden yardım dileriz der, iki saniye sonra bunu unutup kuldan medet/yardım/şefaat dilersiniz, o kul ilah olmaz.rnKabre girerken öne doğru eğilir, hürmet edersiniz, bu kabirdekini putlaştırmak ve ilah edinmek olmaz.rnAskerine kapıkulu diyen ecdad, ilah olmaz.rnHalifeye Allah'ın gölgesi denir, halife ilah olmaz.rnPadişah makama gelince herkes öne eğilirdi, bu kula rüku/secde olmaz.rnŞeyhinize iradenizi teslim edip biat etmek, kula kulluk değildir.rnLiderinize bizden diye sorgusuzca itaat, tapınma değildir.rnFatih'in heykeli put olmaz.rnUlu hünkar, cennet mekan Abdülhamid'e sevgi ne kadar fazla olsa yine de normaldir.rnKabe'de taşı öpmek putlaştırma değildir, sadece sevgidendir.rnSarıklı kul dine kanun kural koyunca o din batıl olmaz ama şapkalı kul borçlar hukukunu hazırlarsa o sistem fasık olur.rnNe efendimiz, ne hazret, ne veli, ne şefaatçi edinilmeyen, kendisine hiç bir kutsallık, mistik rol, dini fonksiyon yüklenmeyen Atatürk'e gelince dini değil, sadece milli hislerle sevmek, hürmet etmek, senede bir kere 60 sn. saygı duymak bile onu ilah edinmek olur. Hadi oradan düzenbazlar. Başka kapıya! Kula kulluk sizin mesleğinizdir. Bilimi ve fenni şu hayattaki yegane mürşit edinenlerden kula kulluk çıkmaz.rnrnİzzet Güllü


Yorum Yaz