Avrupa'da doğal gaz fiyatları rekor kırdı

Avrupa'da doğal gaz fiyatları ilk kez 300 euroyu görerek rekor seviyeye yükseldi.

Avrupa'da doğal gaz fiyatları rekor kırdı
07 Mar 2022 21:55:53

ABD'nin Rus petrolüne ambargo uygulanmasına yönelik hazırlıkları enerji piyasasına vurulan son darbe oldu.

Rusya-Ukrayna savaşının yarattığı tedarik endişeleri dolayısıyla bir süredir yükselmekte olan Avrupa doğal gaz fiyatları ambargo planlarına ilişkin haber akışının etkisiyle Hollanda TTF 1 ay vadeli doğal gaz fiyatları yüzde 50'yi aşan yükselişle 300 euroya tırmandı.

Avrupa tükettiği gazın neredeyse üçte birini Rusya’dan ithal ediyor ve ithal edilen gazın önemli bir kısmı da Ukrayna üzerinden aktarılıyor.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Biden yönetimi ile müttefiklerinin Rus petrolüne yönelik ambargoları değerlendirdiğini açıklarken, son dönemde savaşın etkisiyle yükselişi ivme kazanan enerji fiyatlarına yönelik endişeler arttı.

Pazar günü CNN’e konuşan Blinken, “Şu anda, Rus petrolünün ithalatını, küresel piyasalarda uygun miktarda petrol arzının bulunduğu temin edilerek, yasaklamanın yolu konusuna koordineli bir şekilde bakmaları için Avrupalı ​​ortaklarımız ve müttefiklerimizle konuşuyoruz” dedi.

Bloomberg'e konuşan konuya yakın kaynaklara göre, Biden yönetimi Rus petrolünü yasaklama kararını Avrupa’nın katılımı olmadan alabilir.

Etiketler:   Avrupa Doğalgaz


0 Yorum

Yorum Yaz