Avukat Turgut Kazan: Önerilen değişiklikle Cumhuriyet Savcılığına son veriyorlar

Türkiye'nin önde gelen hukukçularından, eski İstanbul Barosu Başkanı Turgut Kazan, AKP’li Milletvekilleri tarafından Meclis'e sunulan kanun teklifine ilişkin olarak, "Önerilen değişiklikle, Cumhuriyetimizin Cumhuriyet Savcılığına son veriyorlar. Bilginiz olsun" dedi.

Avukat Turgut Kazan: Önerilen değişiklikle Cumhuriyet Savcılığına son veriyorlar
29 Mayıs 2021 22:50:07

Avukat Turgut Kazan, AKP'li vekiller tarafından TBMM Başkanlığı'na sunulan "Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"ni değerlendirdi. 

Twitter'dan açıklama yapan Kazan, "Hep bir savcı çıkıp dava açmayacak mı diye soruluyordu. Ya çıkarsa diye korktular. Hemen bir yasa teklifi hazırlayıp meclise sundular. Önerilen değişiklikle, Cumhuriyetimizin Cumhuriyet Savcılığına son veriyorlar. Bilginiz olsun" ifadelerini kullandı. 

Kazan, şöyle devam etti: 

"Zaten, uzun süredir Başsavcı ne diyorsa, o oluyordu. Örneğin, R. Zarrab için, böyle TAKİPSİZLİK kararı sağlanmıştı. Sonra, hep aynı yol izlendi. Ve C.Savcılarının takdir hakkı kaldırılarak, Başsavcıya fiilen tam bir hakimiyet tanındı.

Y13CD’nin 12.11.2020 günlü kararı Savcıların takdir hakkını vurgulayınca telaşa kapıldılar. 25.05.2021 günlü torba teklifle, soruşturmayı sonlandıracak kararlar için, kendi belirledikleri Başsavcıyı yetkili kılıyorlar. Ve böylece, C.Savcılığını C.Savcılığı olmaktan çıkarıyorlar.”



0 Yorum

Yorum Yaz