Bahçeli'den Rusya-Ukrayna kriziyle ilgili açıklama

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuşuyor.

Bahçeli'den Rusya-Ukrayna kriziyle ilgili açıklama
22 Şub 2022 11:19:47

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında önemli açıklamalarda bulunuyor.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

Şiddetin muhakkak önüne geçmek zorundayız. Kadınlarımıza, kızlarımıza çocuklarımıza kurşun sallayanlara hepimizin takibini yapması gereken başlıca görevidir. Aksi olursa şiddet teşvik edilmekle kalmayacak bir bakıma ödüllendirilecektir.

Ruh Sağlığı yasa teklifimizin bir an evvel yasalaşmasını, caydırıcı sonuçlar alabilmek için gerekirse idam cezasının bile tartışmaya açılmasını kesinlikle son verilmesini, her türlü yayın ve haberden kaçınılmasını, şiddet dilinin gösterilmediği dizi-filmlerin hazırlanması, önermiş bu düşüncelerimi sorumluluk bilinciyle gündeme getirmiştim. Bugün de aynı çizgideyiz. 16 yaşındaki Sıla kızımız olmak üzere bütün kadınlarımıza, insanlarımıza rahmet diliyorum.

Değerli arkadaşlar, biz içine kapanmış, kabuktan çıkamamış bir hareket değiliz. Hiç olmadık olmaya da niyetimiz yoktur. Bu davanın mücadelenin kesintiye uğraması tabiri caizse hayalin hayalidir. MHP, pergelin çivili ucunu Ankara'ya koyan, diğeriyle de dünayayı tarayan bir partidir. Biz vizyonu kısıtlı bir hareket değiliz. Yürüdük mü ayağımızın tozuna bile yetişemezler. Unutan varsa hatırlatayım bizim adımız Türk milletidir.

Karabağ'dan Kırım'a Keşmir'e kadar 3 hilalin adı vardır, silinemeyecek adı ve şanı vardır. Hocalı bunlardan birisidir. 30 yıl evvel, zulüm dolu bir gecede, Hocalı kasabasında soydaşlarımızın kanı dökülmüştür. Hocalı tedavi edilememiş bir yaradır. 7 bin nüfuslu Hocalı'da bir soykırım suçu işlenmiştir. 613 soyadaşımız şehit edilmiştir. Hocalı dağlık Karabağ'ın incidisir. Ne üzücüdür ki hala tutsaktır. Elbette ikinci Karabağ savaşı ile Azerbaycan topraklarının yüzde 80'ini geri almıştır.

Hocalı Türktür, Dağlık Karabağ Türktür. Bu tarih gerçeğini hiçkimse değiştiremeyecektir. Bir kere kalkan bayrak inmeyecektir. Mukadderatımız yıkılmayacaktır.

Suşa beyannamesi Türklüğün ortak beyennamesidir. Kafkaslar'da fiili işgal peşinde koşmaları, muhtemel tehdit olarak durmaktadır. Ukrayna krizinin Azerbaycan ve diğer Türki Cumhuriyetlere sirayet etmemesi önemlidir. Yazılan senaryo vahimdir. Biz hiç kimseyle küselim düşman olalım demiyoruz. Ancak muhatap ülkelerden, önce dürüstlük ve dengeli tavır bekliyoruz.

UKRAYNA-RUSYA KRİZİ

Rusya ve Ukrayna gerilimi her gün boyut değiştirmektedir. Gerilim gün be gün gelişmekte. Bir kısım batı medyası devamlı surette savaşın çıkacağını işaret etmekte. Boris Johnson, Avrupa'daki en büyük savaşın çıkacağına dair iddialarda bulunmuştu. Putin'in doğrudan Kiev'i hedef alınacağı iddia edilmiştir. Bu iddialar Rusya tarafından reddedilmiştir. ABD Başkanı ise Birleşik Krallık Başkanı ile eş zamanlı iddialar sunmuştu. Ne var ki, aynı Rusya, balistik ve seyir füzeleri ile bir tatbikat yapmıştır. Putin an be an takip etmiştir. Rusya Ukrayna sınırında bombaların patladığı, sivillerin tahliye edildiği anlaşılmıştır.

Bu iki ülke arasında gerilimi tırmandıran söylemler gözlenmektedir. Ayrılıkçı bölgelerin tanınmsaını içeren tasarının Putin tarafından onaylanması yangına körükle gitmektir.

NATO Genel Sekreteri Rusya'nın Ukrayna sınırından asker çekmediğine değinmiştir. MHP olarak, muhtemel bir savaşı kesinlikle doğru bulmuyor, bu cinayet teşebbüsüne hiç kimsenin ortak olmamasını temenni ediyoruz. Savaş yanlıştır, insanlığın kaybıdır. Savaş çığırtkanlığı yapan ülkelerin iyi niyetli olmadığını düşünmekteyiz. Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne saygı duyulmalıdır. Rusya ile Ukrayna arasında savaş halinin büyük sarsıntılara yola açacağını görmek lazım.

İMAMOĞLU'NU HEDEF ALDI

Dünya Rusya Ukrayna arasındaki, cepheleşmeye kenetlenmişken, Türkiye'yi temsilen Milli Savunma Bakanımızı'ın güvenlik toplantısına katılmışken, İBB Başkanı'nın Münih'e gitmesi dikkat çekmiştir. Bu şahış konferans koridorlarında ne arıyor? Neyin lobisini yapıyor. Bilmediğimiz bir görevi varsa söylesin de bilelim. Üstüne vazife olmayan konularda görüş bildirme merakı olan bu şahıs Ukrayna Rusya barışından bahsetmiş, Türkiye'de demokrasinin sakatlandığını ama ölmediğini ifade etmiş. İBB başkanı hiç utanmadan Türkiye'yi kötülemiş ve kötü göstermiştir. Bu köksüzlüktür, kimsizliktir, skandal bir rezalettir. Milletin irade tercih ve takdirinden şikayet etmesi fosilleşmiş zihniyetini ele vermiştir. PKK-HDP sevdasını devşirilmiş siyasetçi Cem Özdemir ile kucaklaşması soysuzluktur. Bu PKK ile buluşmaktır.

MUHALEFETİN 6'LI MASASI

Zillet İttifakı'nın gerçekleştirdiği toplantısı, devamlı tartışılmıştır. Bizim isabetli tespitlerimiz eleştirilere uğramıştır. Madem vatan sevgisine sahipsiniz, ne yapıyorsunuz vatan düşmanlarıyla. Kılıçdaorğluı, yuvarlak masanın altında yuvarlanan HDP'yi daha fazla saklayamamış, demokrasi konusunda özel bir vurgusu olduğunu söylemiştir. İşte bu itirafname, onursuz ilişkiyi gözler önüne sermiştir. Bu şahsın karantina altına alınması gerektiğini düşünüyorum. Yazık olacak Sero'ya. Serok, dikkat etsin kurdun gözünü kam bürümüşse Kobani'ye kaçarak bile kurtulamazsın. Bir kez daha şansını denemek için yalan kartlarını açmaktadır.

Etiketler:   Devlet Bahçeli


0 Yorum

Yorum Yaz