Bakan Selçuk'tan asgari ücret temennisi!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk asgari ücret ve SGK açıklamasında bulundu. Selçuk, "Bu yıl asgari ücretin tüm tarafların uzlaşısı ile tespit edilmesini diliyorum" dedi.

Bakan Selçuk'tan asgari ücret temennisi!
06 Kas 2020 12:17:04

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda gerçekleştirilen 2021 yılı bütçe görüşmelerine başlandı. Görüşmelere Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile bağlı kurum ve kuruluşları katıldı.  AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan başkanlığında toplanan komisyonda Aile ve Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının bütçesinin yanı sıra Mesleki Yeterlilik Kurumu, Devlet Personel Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ile Türkiye İş Kurumu bütçeleri de ele alınıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Bakanlığının bütçesine ilişkin yaptığı konuşmada işçilerin merakla beklediği asgari ücrete ilişkin önemli açıklamada bulundu.

TÜM TARAFLARIN UZLAŞMASINI DİLİYORUM

Her yılın Aralık ayında toplanan Asgari Ücret Komisyonu gelecek yıl için işçi kesimine uygulanacak en düşük brüt ve net ücreti belirliyor. İşçi ve işveren temsilcileriyle yapılan görüşmeler sonucunda alınan karardan genellikle patronlar sevinirken, evini geçindirmek zorunda olan işçi ise enflasyon karşısında eziliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bu durumu göz önüne alan bir açıklamada bulundu. Selçuk, "Bu yıl asgari ücretin tüm tarafların uzlaşısı ile tespit edilmesini diliyorum.' diye konuştu.

SGK AÇIKLAMASI

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, aynı zamanda Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'nın gelir ve giderlerini karşılama oranlarına ilişkin beklentilerini de dile getirdi. Selçuk, "SGK'nin 2002'de %71 olan gelirlerin giderleri karşılama oranının yıl sonunda %84 olmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Selçuk konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

Sosyal Koruma Kalkanı ile sağladığımız yardım ve desteklerin toplam tutarı 41 milyar lirayı geçti.



0 Yorum

Yorum Yaz