Başak Cengiz'in öldürülmesine ilişkin haberlere yayın yasağı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Başak Cengiz'in kılıçla öldürülmesine ilişkin yayınlara yasak getirildiğini açıkladı.

Başak Cengiz'in öldürülmesine ilişkin haberlere yayın yasağı
13 Kas 2021 10:57:26

İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, Can Göktuğ Boz tarafından katledilen Başak Cengiz ile ilgili haberlere yayın yasağı getirdi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma kapsamında, eylemin toplumda infial oluşturabilecek nitelikte olması nedeniyle kamu düzeninin sağlanması ve suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla yayın yasağı kararı verilmesini talep etti.

Yeniçağ'da yer alan habere göre başvuruyu değerlendiren Anadolu 1. Sulh Ceza Hakimliği, savcılığın yayın yasağı talebini kabul etti;

"T.C. İstanbul Anadolu Sulh Ceza Hakimliği tarafından alınan 11/11:2021 tarihli ve 2021/6780 D. İş sayılı karar ile Başak Cengiz'in kılıçla öldürüldüğü olayla ilgili olarak, eylemin toplumda infial oluşturabilecek nitelikte olması nedeniyle, kamu düzenin korunması ve suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla soruşturma  tamamlanıncaya kadar, soruşturma dosyası kapsamı hakkında yazılı, görsel, sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri vb. yayınlanamayacağına dair yayın yasağı getirilmiştir." 



0 Yorum

Yorum Yaz