Basın açıklaması yapmak isteyen Furkan gönüllülerine sert müdahale!

Gaziantep emniyetinin, basın açıklaması yapmak isteyen Furkan Gönüllülerine karşı sert müdahalesi pes dedirtti. 4'ü kadın 34 kişinin gözaltına alındığı arbedede onlarca gönüllü joplarla darp edildi. Gönüllüler yaklaşık 12 saattir gözaltında...

Basın açıklaması yapmak isteyen Furkan gönüllülerine sert müdahale!
03 Kas 2019 12:48:55

"Kağıthane'de yıkılan kuran kursu ve Müslümanların sessizliği" konulu basın açıklaması yapmak için bir araya gelen Gaziantepli gönüllüler, orantısız polis müdahalesine maruz kaldı.

Kadın erkek, yaşlı çocuk onlarca kişinin bulunduğu kalabalığa biber gazı ve joplarla müdahale eden emniyet mensupları 4'ü kadın 34 kişiyi gözaltına aldı. Gönüllüler yaklaşık 12 saattir gözaltında. Gözaltında olan gönüllülerin akrabaları ve arkadaşları emniyet önünde bekliyor.

Şiddetli müdahalenin kayıt altına alınan görüntülerinde polislerin kadın ve çocukların da dahil olduğu kalabalığa biber gazı sıktığı, fiziksel şiddette bulunduğu görülüyor.

Yere yatırarak tekme ve yumruklarla müdahalede bulunan emniyet mensupları, gönüllülerin gazın etkisiyle sığındıkları camiyi de abluka altına aldıkları görülüyor.

Sadece basın açıklaması yapmak için bir araya gelen vatandaşlara yönelik gösterilen bu skandal tavır ise akıllara durgunluk verdi.



0 Yorum

Yorum Yaz