• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Basın Özgürlüğünü Bitiren Olay: 15 Temmuz Haberi Yazabilir Şüphesiyle Emniyete Çağrıldı

Basın Özgürlüğünü Bitiren Olay: 15 Temmuz Haberi Yazabilir Şüphesiyle Emniyete Çağrıldı

Basın özgürlüğü ve düşünce açıklamanın dibe vurduğu Türkiye’de Mustafa Temiz isimli gazeteci 15 Temmuz haberi yazabilir şüphesi nedeniyle akşam saatlerinde savcının talimatıyla emniyete çağrıldı.

Basın Özgürlüğünü Bitiren Olay: 15 Temmuz Haberi Yazabilir Şüphesiyle Emniyete Çağrıldı
18 Tem 2020 13:32:56

ABC Gazetesinde yer alan habere göre,Basın özgürlüğü konusunda dünyada 180 ülke arasında 154. Sırada yer alan Türkiye’de şaşırtan olay yaşandı. Manisa’nın Demirci ilçesinde yerel olarak yayınlanan Son Haber gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Mustafa Temiz AKP aleyhine 15 Temmuz haberi yazabilir şüphesiyle akşam saatlerinde savcı talimatıyla emniyete çağrıldı.


TEKERLEKLİ SANDALYESİYLE GECE AYRISI SORGULANDI

Yüzde seksen yürüme engelli Gazeteci Mustafa Temiz, tekerlekli sandalyesiyle geldiği emniyette gece yarısına kadar sorgulandı. Emniyette engelli tuvaleti bulunmadığı için tuvalet ihtiyacını gideremedi. Gece yarısı yerel gazetesi basıldıktan sonra serbest bırakıldı. Tekerlekli sandalyesi ile çileli bir yolculuk sonucu evine gelebildi.


15 TEMMUZ HABERİ YAPMASIN DİYE EMNİYETE ÇAĞRILDI

Gazeteci Mustafa Temiz 15 Temmuz nedeniyle haber yapmaması için emniyete çağrıldığını söyledi. Kendisini haber yazma niyeti ile emniyete çağırtıp ifadesini aldıran Savcı için HSK’ya şikayet dilekçesi verdi.



0 Yorum

Yorum Yaz