Başiskele Kaymakamından Öğretmenlere Tehdit!

Kocaeli Başiskele Kaymakamı Necip Çakmak’ın, öğretmenleri aşı olması için tehdit ettiği öğrenildi.

Başiskele Kaymakamından Öğretmenlere Tehdit!
08 Eki 2021 10:44:16

Başiskele Kaymakamı Necip Çakmak skandal bir iddia ile gündeme geldi. Sosyal Medyada Türkiye Gündemine oturan Kaymakam Çakmak için “faşistkaymakamnecipçakmak” etiketi açıldı. 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne farklı okullardan çağrılan öğretmenler, doktorlar eşliğinde PCR test ve aşı olmaları konusunda bilgilendirildi. Başiskele ilçesinde görev yapan öğretmenler aşı olmadıkları için, doktorlar eşliğinde aşağılandıklarını aktardı. İlçe kaymakamıyla görüşen öğretmenler 7 kişilik gruplar halinde kaymakamın makamına alındı. Kaymakamın uygunsuz bir üslupla; “Neden aşı olmuyorsunuz, öğretmenler nasıl aşı olmaz. Siz öncüsünüz insanlara örnek olmanız gerekiyor.” dediği aktarıldı. Sonra da öğretmenlere tek tek neden aşı olmadıklarını sordu.

Tercihlerini açıklayan öğretmenlerin kaymakam tarafından tehdit edildiği ifade edildi ve şu cümleleri söylediği aktarıldı: “Aşı olun, ilime uyun. Bu kadar ölümden korkmayın. Kul hakkıdır. Bak ben oldum ölmedim.”

Kaymakamın kendi ailesinden örnekler verdiğini de açıklayan öğretmenler son olarak; okullara alınmayacakları, hükümet binalarına giremeyecekleri, polis zoruyla kelepçe takılarak aşılatılacakları, meslekten atılmayacakları ancak zorla imza attırılıp istifaya zorlayacakları konusunda tehdit aldıklarını belirtti. 

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada ise söylenenler yalanlandı. “Bazı medya gruplarında ve sosyal medya hesaplarında hakkımda söylenenler asılsızdır” denildi.



0 Yorum

Yorum Yaz