Batan teknede hayatını kaybeden mülteci sayısı 61’e yükseldi

Van Gölü’nde mültecileri taşırken batan teknede cenazeler çıkarılmaya devam ediyor. Bugün yapılan arama kurtarma çalışmalarında bir mültecinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Şu ana kadar hayatını kaybeden mülteci sayısı ise 61’e yükseldi.

Batan teknede hayatını kaybeden mülteci sayısı 61’e yükseldi
25 Tem 2020 16:18:13

Van'da Gevaş ilçesinin Altınsaç Mahallesi'nde, 27 Haziran günü saat 22.00 sıralarında, kendi tekneleriyle Van Gölü’ne açılan kuzenler Sedat ve Medeni Akbaş için kayıp ihbarı yapılmıştı.

Alabora olan teknede yüzerek kurtulan Medeni Akbaş, 28 Haziran günü saat 23.00 sıralarında Tuşba ilçesi Çitören Mahallesi yakınlarında bulunarak, jandarmaya götürüldü.

ARAMA ÇALIŞMALARI BİR AYDIR DEVAM EDİYOR

Medeni Akbaş’ın verdiği bilgiler doğrultusunda Sedat Akbaş ile kaçak göçmenin bulunduğu teknenin battığı bölgede arama çalışması başlatılmıştı.

Yapılan çalışmalar kapsamında 11 gün sonra batan teknenin yeri Çarpanak Adası'na 1 kilometre uzaklıkta, gölün 107 metre derinliğinde tespit edilmiş, çalışmalar yaklaşık 1 aydan bu yana devem ediyor.

ÖLÜ SAYISI 61'E YÜKSELDİ

Jandarma Su Altı Arama Kurtarma (SAK), Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Deniz Kuvvetleri ROW Timi ve Sahil Güvenlik ROW Timi’nin katıldığı ve batan teknenin bulunduğu bölgede, çalışmalarını bu gün de sürdürüyor.

Van Gölü'nün yüzeyinde ve kıyılarda yürütülen çalışmalarda 5 gün aradan sonra 1 cenaze daha çıkrıldı. Böylece ulaşılan ceset sayısı 61'e yükseldi.

Etiketler:   Van


0 Yorum

Yorum Yaz