Bayramda sokağa çıkma yasağı gündemde

AKP MYK toplantısında, 23-24-25-26 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanabileceğinin değerlendirildiği belirtildi. Toplantıda ayrıca Türkiye’nin pandemide büyük başarı elde ettiği ve bu süreçte V modelinde olmayı hedeflediği dile getirildi

Bayramda sokağa çıkma yasağı gündemde
14 Mayıs 2020 10:49:05

Önceki gün gerçekleştirilen MYK toplantısında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bilgi veren kurmaylar, yapılan araştırmalarda yurttaşların bayramda sokağa çıkma yasağını desteklediğini belirttiler.

Hürriyet'in haberine göre; Bilim Kurulu’nun da aynı yönde tavsiyeleri dikkate alınarak 23-24-25-26 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma yasağının olabileceği değerlendiriliyor.

Toplantıda ayrıca L, U, V değerleri göz önünde bulundurularak, Fransa, Hollanda gibi ülkelerin U, Almanya’nın ise V seviyesinde olduğu değerlendirilerek, Türkiye’nin pandemide büyük başarı elde ettiği ve bu süreçte V modelinde olmayı hedeflediği dile getirildi.

MYK toplantısında CHP’nin Türkiye İş Bankası’ndaki hisselerinin devri konusu da gündeme geldi.

Hürriyet'in edindiği bilgiye göre, toplantıda Erdoğan, AKP'nin, CHP’nin İş Bankası hisseleri ile ilgili kurduğu komisyon, anayasa, uluslararası hukuk, medeni hukuk ve siyasi partiler mevzuatı üzerinde bir çalışma yürütülerek, çalışmanın en geç 10 gün içinde tamamlanması talimatını verdi.

Erdoğan'ın, "Mevzuat belli, CHP’nin süreci nasıl yönettiği belli. Fazla geciktirmeyin. Titizlikle çalışın ve bu konuyu vatandaşa doğru anlatın. CHP’nin bu konuda yanlış anlaşılmalara yol açmasına izin vermeyin" dediği belirtildi.

V MODELİ NEDİR?

Krizlerin ardından ekonomideki toparlanma modelleri harflerle ifade ediliyor. Peki V modeli nedir? V tipi toparlanma, bu modeller içinde en hızlı toplanmayı gösteriyor ve hızlı bir çöküşün ardından hızlı bir toparlanma anlamına geliyor. U tipi toparlanma ise iyileşme sürecinin daha yavaş ve kademeli olmasını içeriyor



0 Yorum

Yorum Yaz