Benzin, motorin ve LPG’ye bir zam daha!

Döviz kurundaki önlenemez yükseliş nedeniyle akaryakıta gelen zamlara bir yenisi daha eklendi. 2 gün önce 1 lira 14 kuruş zamlanan motorin ile 69 kuruş zamlanan benzin ve LPG'ye bu geceden itibaren bir zam daha geliyor. EPGİS'ten yapılan açıklamaya göre benzine 62 kuruş, motorine 55 kuruş ve LPG'ye de 57 kuruş zam gelecek.

Benzin, motorin ve LPG’ye bir zam daha!
20 Ara 2021 16:41:33

 Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının (TCMB) faizi indirme kararı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'faiz karşıtı' söylemleri karşısında Türk Lirası tarihi değer kaybı yaşamaya devam ediyor.

Dolar bu sabah 17,62'nin üzerine çıkarak tarihi rekorunu bir kez daha yeniledi. Kurdaki artış ve asgari ücret zammıyla birlikte yüzde 21,31 seviyesinde bulunan resmi enflasyonun da önümüzdeki aylarda yüzde 30’lu seviyeleri aşması bekleniyor. Yükselen dolar kuru özellikle gıda ve akaryakıt zamlarında hissediliyor.

BENZİN VE MOTORİNE YİNE ZAM

Sektöre yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre benzin ve motorine bu geceden itibaren geçerli olmak üzere bir zam daha geliyor.

İki gün önce benzinin litre fiyatına 69 kuruş, motorinin litre fiyatına 1 lira 14 kuruş ve LPG'nin litre fiyatına 70 kuruş zam gelmişti.

Etiketler:   Zam benzin


0 Yorum

Yorum Yaz