BES’e 500 bin dolar yatırana vatandaşlık

Vatandaşlık almak isteyen yabancılar için sürekli kolaylıklar sağlayan iktidarın son uygulaması pes dedirtti.

BES’e 500 bin dolar yatırana vatandaşlık
18 Mayıs 2022 11:33:26

İktidar, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı alınmasını kolaylaştırıyor. Para ve gayrimenkul ile vatandaşlık hakkı kazanmaya bu sefer de BES sistemi eklendi. Önceki gün Resmî Gazete’de yayınlanan Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile bireysel emeklilik sistemine dahil olan yabancılara da vatandaşlık hakkı tanındı.

BES’TE 3 YIL KALINACAK, VATANDAŞLIK ALINACAK

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak isteyen yabancı, toplam 500 bin doları veya karşılığındaki döviz tutarının BES hesabına yatırıp 3 yıl boyunca sistemde yer alırsa vatandaşlığa hak kazanacak. Vatandaşlık alındıktan sonra ise kişi, isterse üç yıl boyunca tuttuğu parasını geri çekebilecek. Böylece hem parası güvence altına alınmış olacak hem de bedavaya Türkiye Cumhuriyeti kimliği ve pasaportuna sahip olabilecek.

ÜLKEYE BÖYLE Mİ DÖVİZ GELECEK?

İktidarın, vatandaşlık kapsamını bu denli genişletmesindeki en önemli neden ise ekonomik sorunlar. Ekonomide güven ortamını oluşturamadığı için ne yerli ne de yabancı yatırımı ülkeye çekemeyen iktidar, vatandaşlık hakkı kapsamını genişleterek döviz girişini sağlamayı amaçlıyor.



0 Yorum

Yorum Yaz