Bir "Özgürlük Yürüyüşü" Mahkemesi Daha Sonuçlandı

Bugün Adana Merkez Adliyesinde "toplantı ve gösteri yürüyüşü kanununa muhalefet" suçlamasıyla görülen mahkemede, bir kez daha beraat kararı verildi.

Bir "Özgürlük Yürüyüşü" Mahkemesi Daha Sonuçlandı
21 Mayıs 2019 15:05:51

Semra Kuytul Hocahanım ve 11 Furkan gönüllüsü hakkında Adana'da 01.11.2018 tarihli özgürlük yürüyüşü sebebiyle "toplantı ve gösteri yürüyüşü kanununa muhalefet" suçlamasıyla açılan mahkeme, bugün Adana Merkez Adliyesinde görüldü.

Semra Hocahanım'ında aralarında bulunduğu 12 kişinin beraatine karar verildi.

Hocahanım ise bu yürüş ile ilgili daha öncesinde emniyette verdiği ifadesinde; "Bir hukuksuzluk olduğunu düşündüğüm ve hukuksuzluğa karşı farkındalık oluşturmak istediğim için atkımı taktım. Atkı ile yürüyüş yapmanın suç olduğunu düşünmediğim için atkımı çıkarmadım." ifadelerini kullanmış ve "atkı" ve "yürüyüş" sebepli üst üste açılan mahkemeler hakkında ifadesinde şunlara değinmişti:

"Ayrıca atkı, arma ve benzeri semboller pankart şeklinde sayılıyor mu? Suç ifadesi, hakaret ve benzeri rahatsızlık veren bir ifade içermeyen pankart açmak, taşımak suç mu? Mesela hayvan haklarına, prematüre bebeklere destek veya kadınlara şiddete hayır sembolü taşıyarak toplumda bu sorunlara farkındalık oluşturmak isteyenler de aynı suçu işliyorlar mı? Nitekim bir parti başkanı ya da başkan adayı mesela seçim çalışmaları yaparken yanında 15-20 kişi ile üzerlerinde parti sembolleri ile esnaf gezerken izin alıyor mu? Bir İzci grubu üzerindeki sembollerle toplu olarak gezerken izin alıyor mu? Bir futbol takımı taraftarları, tuttukları takımın atkıları ile en az 15-20 kişilik gruplar halinde yürümüyorlar mı? 35-40 kişilik bir turist kafilesi üzerlerinde birtakım sembollerle yürüyüp şehri gezmiyor mu? Bizim de aynı şekilde suç unsuru olmayan bir sembolle çarşız pazar, cadde geziyor olmamız konusunda bir turist kadar hakkımız yok mu? Bu çifte standarttan sonuna kadar şikayetçiyim.

Ben ve arkadaşlarım, bir takım güçler tarafından bu şekilde kimlik kontrolü gözaltı ve tutanaklarla korkutulmaya sindirilmeye ve hakkını arayamaz hale getirilmeye çalışıldığmızın son derece farkındayız bir suç işlemedik ve sadece polisten değil asıl Allah'tan korktuğumuz için hiç bir canlı ve cansıza zarar verecek bir eylem içerisinde olmayız.."

Ayrıca Semra Kuytul Twitter hesabından konuyla ilgili şu paylaşımları yaptı;

 


İlgili Haberler;

Atkı ile yürümek suç değilmiş! Savcılıktan örnek karar   Furkan Gönüllüleri Beraat Etti; Atkı İle Yürümek Suç Değilmiş!   Furkan Gönüllülerine Bir Beraat Daha   Semra Kuytul Bir Davadan Daha Beraat Etti!  

 

 

 



0 Yorum

Yorum Yaz