Bir 'U dönüşü' daha!

Başbakan Yardımcısı Şimşek, Davos’ta yaptığı bir konuşmada "Türkiye Esed'siz bir uzlaşmada ısrar edemez" şeklinde bir ifade kullandı. Bu görüş, Türkiye'nin Suriye'de izlediği politikayı yansıtmıyordu. Bakan Şimşek, bir süre sonra yazılı bir açıklamayla bunları söylemediğini iddia etti. Halbuki o anlar kamera ile kaydedilmişti.

Bir 'U dönüşü' daha!
21 Oca 2017 10:58:58
“Suriye halkının acıları ve trajedileri, doğrudan Esed’in suçu. Ancak pragmatik ve gerçekçi olmak zorundayız. Biliyorsunuz, sahadaki gerçekler dramatik bir şekilde değişti. Bundan dolayı da Türkiye Esed’siz bir uzlaşmada ısrar edemez. Bu, gerçekçi olmaz.” ifadeleri Mehmet Şimşek tarafından söylenmişti. O anlar aynı zaman kameralar tarafından da kaydedilmişti:  

Ancak daha sonra Şimşek’in makamından yapılan yazılı açıklamada bu ifadelerin söylenmediği iddia edildi.

"Başbakan Yardımcımız Sayın Mehmet Şimşek gelen soruya cevap olarak, Suriye'deki trajedinin müsebbibinin Esed olduğunu, Esed'in içinde olduğu bir çözümü içselleştirmenin mümkün olmadığını, ABD’nin üzerine düşeni yapmadığını, Rusya ve İran’ın sahada durumu değiştirdiğini ve bundan sonra esas odaklanılması gereken konunun ateşkes ile insanların hayatının korunması olduğunu net bir şekilde ifade etmiştir. "  
Etiketler:   Mehmet Şimşek


0 Yorum

Yorum Yaz