• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • BOTAŞ’ın doğalgaz kısıtlamasının ardından TEİAŞ elektrik kesintilerine gideceğini duyurdu

BOTAŞ’ın doğalgaz kısıtlamasının ardından TEİAŞ elektrik kesintilerine gideceğini duyurdu

BOTAŞ'ın doğalgaz kısıtlaması elektrik üretiminde yüzde 40'a ulaşan çevrim santrallerinde gazın sınırlanması üzerine organize sanayi bölgelerinde elektrik kesintileri devreye girecek.

BOTAŞ’ın doğalgaz kısıtlamasının ardından TEİAŞ elektrik kesintilerine gideceğini duyurdu
22 Oca 2022 20:13:45

İran Petrol Bakanlığı'nın dün yapmış olduğu, “Dün Türkiye tarafındaki istasyondaki bir gaz sızıntısından dolayı kesilen Türkiye’ye doğalgaz ihracatı yeniden başladı” açıklması enerji sektörü kaynakları tarafından teyit edilmediği ifade ederek, gaz akışının sembolik düzeyde olduğunu belirtti.

Yaşanan gaz sıkıntısı sebebiyle BOTAŞ’ın günlük tüketimi yüzde 60’la sınırlama kararı, üretimde doğalgazı yoğun olarak kullanan sanayi kuruluşlarında ciddi sorunlara ve belirsizliklere neden oldu. Santrallerde kullanılan gazın da sınırlanması elektrik arzında sorunları beraberinde getirmeye başladı.

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) mesken ve ticarethane harici kullanıcılara kısıntı uygulanacağını belirttiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Ağrı ili Gürbulak giriş noktasından Ülkemize gelen doğalgaz iletim hattının İran tarafında kalan arızasından dolayı Doğalgaz Kombine Çevrim Santrallerine gaz kısıntısı uygulanacağından, elektrik arz talep dengesinin sağlanması maksadıyla gerek iletim sistemine gerek ise dağıtım sistemine bağlı mesken ve ticarethane harici kullanıcılara program dahilinde kısıntı uygulanacaktır. Hangi kullanıcılara kısıntı uygulanacağı ve kısıntı miktarı ile ilgili, Dağıtım Şirketleri ve Teşekkülümüz tarafından bilgilendirme yapılacaktır.”

Sözcü'nün haberine göre; son dönemde elektrik üretiminde payı yaklaşık yüzde 40’a ulaşan çevrim santrallerinde gazın sınırlanması üzerine organize sanayi bölgelerinde yaygın olarak elektrik kesintileri devreye alınmaya başladı.

Örneğin, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, TEİAŞ’tan yapılan bildirime istinaden 24 Ocak Pazartesi günü 24 saat, 27 Ocak Perşembe gününden itibaren 48 saat olmak üzere bu hafta toplamda 72 saatlik elektrik kesintisi olacağını duyurdu.  İzmir Pancar Organize Sanayi Bölgesi de 25-26-28 Ocak tarihlerinde toplamda 72 saatlik elektrik kesintisine gideceğini işletmelere bildirdi. Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü de 24-25-28 Ocak tarihlerinde toplamda 72 saatlik elektrik kesintisi olacağını duyurdu.

Etiketler:   elektrik botaş


0 Yorum

Yorum Yaz